StoryEditorOCM
ModaKako ispratiš Staru, takva će ti biti Nova

Studio Marcela ima ideje kako zablistati u novogodišnjoj noći!

Piše Dv
23. prosinca 2022. - 12:13

U hotelu Rixos Premium u Dubrovniku održao se Beauty hair & fashion show 2022 by Studio Marcela na kojem su predstavljeni noviteti kada je u pitanju styling kose za nadolazeće blagdane. Deset lijepih djevojaka predstavilo je top 10 frizura i sjajne ideje koje su apsolutno dobrodošle za sve ljubiteljice izvrsnih stylinga. Kako bi dojam bio potpun reviju frizura upotpunile su haljine branda Duchess. Glamurozno događanje koje je vodio Davor Garić u elegantnom interijeru hotela privuklo je brojne trendseterice koje su iz prvih redova saznale i što je u trendu.

’’U trendu je njegovana kosa koja je uvijek dobra baza i početna točka za svaku frizuru. Kad su stilovi u pitanju vraćaju se devedesete, stepenasto šišanje, volumen, ukrasi u kosi. Ove bih godine izdvojila punđe koje se vraćaju na velika vrata u najrazličitijim oblicima’’, ističe vlasnica lanca frizerskih salona Jadranka Pezo.

U nastavku donosimo i deset najboljih ideja:

’20 finger wave - odličan odabir formalnog i šarmantnog izgleda. Ovaj stil frizure bio je najpopularniji ‘20-tih godina prošlog stoljeća. Ne možemo poreći da su ovi valovi apsolutna klasika u svijetu frizura. Valovi se oblikuju prstima u oblik slova “S” te se pozicioniraju na ili jako blizu lica. Ovakav look možemo začiniti nakitom kako bi ga podigli na moderniji level.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Pam’s up do apsolutni je hit za kraj ove godine. ‘90-tih je Pamela Anderson iznijela takvu vrstu frizure, a ove godine ju je Kim Kardashian na Milano fashion weeku u kolaboraciji sa Dolce & Gabbanom ponovno vratila na trend ljestvice. Ova situacija samo potvrđuje da su frizure 90-tih ponovno u igri. Karakteriziraju je pramenovi oko lica koji ga uokviruju, dok je ostatak kose podignut.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Braided Pearl - pletenica ukrašena biserima koji frizuru čine posebnom i drugačijom. Frizura je idealna za žene koje vole efektne i nježne frizure. Spoj bisera i tamne kose daju kontrast koji čini frizuru idealnom za novogodišnju noć.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Baby hair ili mlada kosa koja može biti frustrirajuća jer se ne može skroz zagladiti. Umjesto da se trudimo zagladiti mladu kosu prema gore složimo je na lice i lijepo počešljamo. Na taj način frizura izgleda urednije i nema straha od moguće raščupanosti.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Festive look - pundža kojoj ne fali volumena idealna je za žene koje žele zasjati u novogodišnjoj noći. Ova frizura je romantična i opuštena ukrašena perlama I zlatnim detaljima, što je čini izuzetno glamuroznom.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Curly - Sitnije kovrče koje daju volumen i razigranost odličan su odabir za novogodišnju noć. Kosu možete ukrasiti ukrasom kako bi ju učinili svečanijom. Ova frizura je odličan odabir za hrabrije dame koje vole iznenađivati promjenom frizura.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Glittery bun čini niža pundža ukrašena šljokicama, idealan odabir za novogodišnju noć. Punđa je jednostavnog oblika što je čini elegantnom, a šljokice podižu cijeli look na višu razinu. Odlično izgleda na brinetama i plavušama.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

90ies Blowout - trend koji ide uz slojevito šišanje je veliki volumen i velike kovrče koje doprinose volumenu u kosi. Ovaj trend dolazi iz 90 ih godina prošlog stoljeća i stavlja naglasak na casual izdanja i prirodnost u samoj kosi. Kod ovakvog feniranja poželjno je da je kosa ošišana slojevito kako bi se postigao volumen i razigranost u kosi. Dodavanjem ukrasnog rajfa dobili smo dašak glamura i naglasili volumen.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Trendy španga – Ukrasne špangice na kosi spajaju se i na make up. Ovaj pomalo dramatičan look će sigurno plijeniti pozornost, a hrabrije dame će ga uistinu obožavati. Šarmantan trend osvaja svijet,a špange u kosi dolaze u više varijanti boja i veličina uz podignutu, spuštenu ili kosu u pletenici.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Šinjon je strogo definiran kao frizura u kojoj je kosa uvijena u punđu na potiljku. Naziv dolazi od francuskog izraza “chignon du cou”, što znači potiljak ili punđa na potiljku. Danas postoje različite varijante te frizure, čak i punđe na vrhu glave koje se također nazivaju šinjonom. Ova klasična, a opet jednostavna i dražesna frizura pristaje skoro svakom obliku lica jer otvara lice, vrat i ramena. Šinjon je istodobno romantičan i jednostavan, a opuštena forma ove frizure odličan je odabir za mladenke koje ne žele klasičnu pundžu.

image
Grgo Jelavic/Pixsell

Ove glamurozne frizure savršene su za doček, ali isto tako i za druge svečane prigode.

01. lipanj 2023 22:50