StoryEditorOCM
ModaPrva velika revija nakon pet godina za dubrovačku dizajnericu Džemilu Dilberović

"Moje veste jedva su čekale modnu pistu!"

Piše Lorita Vierda Foto: Nikša Raguž Lučić, Photo Adria
18. srpnja 2024. - 15:45
Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović sudjelovala je sa svojim modnim brendom Lella Design na reviji nakon punih pet godinaNikša Raguž Lučić/

Zajedništvo, ljepota i veliko srce odlike su jedne posebne revije koja je održana na taraci Umjetničke galerije. 25 uspješnih žena iz društvenog života Hrvatske nosile su haljine modnih dizajnerica Džemile Dilberović - Lella Design, Tena Filičić, FILIA - Anamarija Filipović -Srhoj i Sonja KOSOVIC. Dobrotvornu akciju “Za ultrazvuk života”, kojoj je cilj prikupljanje sredstava za kupnju suvremenog ginekološkog ultrazvuka za Dom zdravlja Dubrovnik, organizirala je udruga “Bog, pravda, poštenje”. Sredstva su prikupljena, moderni ultrazvučni aparat ide u ordinaciju dr. Nine Lale i dr. Željka Bačića koji brinu o više od 14 tisuća pacijentica. a ono jednako važno jest da je jedan ovakav lijepi i modno jak događaj održan nakon dugo, dugo vremena. Posebno je to bilo bitno za dizajnericu Džemilu Dilberović i njezin brend Lella Design koja je nakon dugo vremena ponovno pokazala svoje bogate kreacije na modnoj pisti.

image

Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović na prvom velikom događaju nakon pet godina

Nikša Raguž Lučić/

-Prošlo je pet godina od zadnje velike revije, ovakvog jakog događaja kojima se ja inače jako veselim. Željela sam i to se i ostvarilo, da haljine nose naše Dubrovkinje, a hvala bogu imamo ih dosta i sve su bile prekrasne. Nekako je i misao vodilja eventa bila da je sve u najvećoj mogućoj mjeri dubrovačko, od kreatora do modela. Vilma Kosović, Antonela Đurđević Bujak, Adriana Ćaleta Car, Lukrecija Dragić, Paula Pušić, Alma Dilberović, Paula Makljenović, Viktorija Bekić, Anamarija Dražić Franković, Dita Lipanović, Ora Ivanišević, Lindita Zečević, Tina Pasković, Laura John i Maja Grgić nosile su i moje haljine. Svemu sam se jako veselila, a cilj je ispunjen.” - rekla je Dilberović koja je i sama zablistala u ružičastoj haljini s našivenim ružama.

image

Tina Pasković nosila je reviju haljina brenda Lella design dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović

Nikša Raguž Lučić/
image

Adriana Ćaleta Car dio ljeta provodi doma u Dubrovniku, pa je nosila i reviju haljina Lella Design brenda na humanitarnom događaju za kupnju modernog ultrazvuka za dubrovački Dom zdravlja

Nikša Raguž Lučić/
image

Prelijepa Dubrovkinja, pjevačica benda Detoru Laura John nosila je haljinu Džemile Dilberović - Lella Design

Photo Adria/
image

Humanitarni event u Umjetničkoj galeriji i haljine dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović i brenda Lella Design

Nikša Raguž Lučić/

Ova je dubrovačka dizajnerica poznata upravo po tome što neprekidno radi, bez obzira bilo ikakvih događaja ili ne. Čak i u pandemiji i u najtežim trenucima svoje obitelji, organizirala je i sudjelovala u humanitarnim događanjima, neumorno je stvarala,a ritam joj se otad nije smanjivao. U onome što bi netko gledao izbjeći, ručnom šivanju do najsitnijih detalja na svojim haljinama i satima šivajući za mašinom, Džemila nalazi mir. Sretna što su sve pa i njezine haljine nosile jake žene dubrovačke, ponosna je jer su reviju nosile poput pravih modela, ali uz onaj dodatni element - svaka je unijela i dašak svoje posebne energije.

image

Antonela Đurđević Bujak

Nikša Raguž Lučić/
image

Humanitarni event u Umjetničkoj galeriji i haljine dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović i brenda Lella Design

Nikša Raguž Lučić/
image

Antonela Đurđević Bujak

Nikša Raguž Lučić/

Poput pravih modela, reviju su između ostalih nosile i bivša saborska zastupnica Sanja Putica, glumica Nataša Dangubić, pilates trenerica i bivša manekenka Jelena Orešković Atabeyki, Ina Raguž, violončelistica Mihaela Martinović, Silvana Bjelovučić, ravnateljica OŠ Marin Getaldić, Ivana Dužević, Danijela Milivojević, Mares Golubović i Lana Jažo.

U ovoj čaroliji, u glazbenom programu su nastupili Maja Grgić, Teo i Mihaela Martinović, Laura John, DJ Ivess te Wevents plesačice.

07. rujan 2024 11:22