StoryEditorOCM
GastroA SVI IH VOLIMO

Pogledajte hrenovku pod mikroskopom! Nikako vam se neće svidjeti ono što je u njima

Piše dv
5. prosinca 2023. - 11:36

Hrenovke, popularan mesni proizvod koji se često konzumira diljem svijeta, prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija okusa, teksture i sigurnosti hrane. Glavne komponente u proizvodnji hrenovki su meso (najčešće piletina, svinjetina ili govedina), voda, sol, začini i emulgatori. Meso se sitno nasjecka, stvarajući temelj za glatku smjesu koja će postati hrenovka, donosi Slobodna Dalmacija

Nakon toga, sastojci se pažljivo miješaju kako bi se postigla homogena masa. Dodani su začini i aromatične tvari koje obogaćuju okus stvarajući karakterističan profil hrenovki. Emulgatori se koriste za poboljšanje teksture smjese i osiguravanje stabilnosti vezanjem vode i masti, prenosi Hayat.

Sve ovo zvuči jako lijepo, ali kada se hot dog stavi pod mikroskop, ne izgleda tako dobro. Upravo je to učinio popularni TikTok profil Micro Zoom Guy, a ono što je vidio šokiralo je mnoge.

“Zato ne kupujem mikroskop”, “Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli”, “Ovo je razlog zašto ih više ne jedem”, neki su od komentara šokiranih korisnika TikToka.

 

27. travanj 2024 06:52