StoryEditorOCM
DalmacijaZapočeo stečaj tvornice ‘Cetinka’

Trilj: 65 radnika pred burzom rada

Piše PSD.
1. srpnja 2009. - 21:12

Otvaranjem stečaja nad tvornicom za preradu plastičnih masa “Cetinka International”, za svih 65 zaposlenih počeo je teći jednomjesečni otkazni rok. Svi oni će, kako je kazao stečajni upravitelj Jure Marušić, 10. srpnja dobiti zaključene radne knjižice i biti upućeni na Zavod za zapošljavanje.

− Nastojat ću da se stečajni postupak odvija što brže jer je to u interesu svih. Do kraja kolovoza definirat će se ukupna vrijednost imovine i obveza. Većina imovine opterećena je razlučnim pravima u visini od oko 35 milijuna kuna.

Prema dosadašnjim izračunima, potraživanja radnika su oko 3,1 milijun kuna. Osobno ću nastojati da se ta potraživanja namire u što većem dijelu. Vjerujem da će to biti znatno više od zakonom zajamčenog minimuma – kaže Marušić.

Kako je stečajni postupak tek otvoren, prerano je bilo što govoriti o ishodu stečaja i konačnoj sudbini triljske tvornice, koja je ujedno posljednja tvornica za proizvodnju PVC folija u Hrvatskoj.

U Trilju se još uvijek nadaju da bi se nakon stečaja mogao pronaći kupac koji bi “Cetinku” ponovno podignuo iz pepela i osigurao joj budućnost.

toni paštar / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 09:47