StoryEditorOCM
Dalmacijajavna dražba

‘Cetinkina’ imovina se prodaje na peci bokune

Piše PSD.
15. veljače 2011. - 13:58
Na Trgovačkom sudu u Zagrebu krajem veljače održat će se javna dražba za tehnološku liniju za proizvodnju PVC folija i svu drugu pokretnu imovinu “Cetinke International” u stečaju.

Kako kaže stečajni upravitelj Jure Marušić, početna cijena za svu pokretnu imovinu propale triljske tvornice za preradu plastičnih masa, uključujući sve strojeve, od kojih samo glavni vrijedi barem 500 tisuća eura, bit će pet milijuna kuna.

Prema Marušićevim riječima, bio je veći broj upita zainteresiranih tvrtki iz inozemstva pa se na dražbi mogu očekivati ozbiljni kupci.

Ako se proda pokretna imovina “Cetinke International” u stečaju, to će značiti definitivni kraj “Cetinke”, tvornice koja je preradom PVC-a, od početne zanatske proizvodnje češljeva za kosu do PVC folija za prehrambenu i farmaceutsku industriju, podigla triljski kraj i u njega donijela industrijsku proizvodnju.

U stečaj s teretom obveza od 40 milijuna kuna

Ni “Cetinka”, na žalost, nije preživjela u procesu hrvatske deindustrijalizacije i pretvorbeno-privatizacijskog uništavanja.

Pretvorbu je “Cetinka” dočekala s oko tisuću radnika. Broj zaposlenih stalno se smanjivao, došao je stečaj u kojemu se dogodio novi proizvodni početak, ali i nova tvrtka imenom “Cetinka International” od lipnja 2009. godine je u stečaju.

Ta je tvrtka stečaj dočekala s obvezama od oko 40 milijuna kuna, od čega oko 35 milijuna potražuje Hypo leasing, a četiri milijuna Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Bilo je najava da bi se mogao pronaći strateški partner zainteresiran za nastavak proizvodnje PVC folija, jer u zemljama EU-a i sada se proizvodi na takvim strojevima, pa i tehnološki lošijima, ali od toga nije bilo ništa.

Stoga je prodaja na peci bokune ostala kao jedina opcija, a hoće li ona donijeti rezultat vidjet će se uskoro.

toni paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 23:51