StoryEditorOCM
Dalmacijatrgovački sud u zagrebu utvrdio obveze triljske tvornice u stečaju

Ročište: ‘Cetinkin’ dug 80 milijuna kuna

Piše PSD.
9. rujna 2009. - 21:37

Trgovački sud u Zagrebu održao je ispitno i izvještajno ročište o tvrtki “Cetinka International” iz Trilja nad kojom je 10. lipnja otvorio stečajni postupak. Na osnovi izvješća što ga je pripremio stečajni upravitelj Jure Marušić, sud je utvrdio da su vjerovnici “Cetinke International” prijavili i valjano argumentirali potraživanja u ukupnom iznosu od 80 milijuna kuna.

Od toga se na razlučna potraživanja “Hypo leasinga” odnosi 32 milijuna kuna, na razlučna potraživanja HBOR-a 5 milijuna kuna, 3.441.000 kuna su potraživanja radnika koja spadaju u prvi viši isplatni red, a preostalih 39 milijuna kuna su potraživanja niza drugih vjerovnika i ona se svrstavaju u drugi viši isplatni red.

Onih 3,4 milijuna potraživanja radnika odnosi se na 70 bivših zaposlenika triljske tvornice za preradu plastičnih masa, koji prije upućivanja na Zavod za zapošljavanje nisu primili plaću godinu dana.

Na drugoj strani ukupna potraživanja “Cetinke International” od kupaca utvrđena su na 1.668.915,70 kuna. Većinu toga, 923.341,73 kune, Triljanima duguje jedna tvrtka iz Engleske koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Procjena je da će se od ukupnih potraživanja realno naplatiti oko 400 tisuća kuna. Svih 65 radnika, koje je stečajni upravitelj Marušić zatekao u tvrtki na dan otvaranja stečaja, u međuvremenu je uputio na Zavod za zapošljavanje jer je svaka gospodarska aktivnost “Cetinke International” prekinuta.

Na izvještajnom ročištu, održanom istoga dana, vjerovnici su prihvatili da se oglasi prodaja ukupne imovine “Cetinke International”. Po dosadašnjim procjenama vještaka vrijednost imovine tvornice je oko 60 milijuna kuna. Kolika je realna tržišna vrijednost, pokazat će ponude eventualnih kupaca.

toni paštar /EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 23:05