StoryEditorOCM
Dalmacijabivši zaposlenici triljske tvornice traže zarađeno

Radnici ‘Cetinke’: Gdje je naš novac?

Piše PSD.
19. svibnja 2009. - 23:16
Što se više oteže s isplatom, to se predviđeni iznos za radnike smanjuje u korist drugih prioritetnijih troškova stečajnog postupka, kaže Nediljko Gabrić

CROPIX
Stožer za zaštitu potraživanja 317 bivših radnika “Cetinke” iz Trilja zadužio je svoje čelnike, Pavu Latinca i Nediljka Gabrića, da se kod Ive Bakalića, predsjednika Trgovačkog suda u Splitu, izbore za neodgodivu isplatu raspoloživih 380 tisuća kuna ili da o svemu podnesu prijavu USKOK-u.

Tvornica za preradu plastičnih masa “Cetinka” otišla je u stečaj 10. veljače 2002. godine. Tijekom 2005. godine Trgovački sud prodao je “Cetinku” i svu njezinu imovinu. Od oko četiri milijuna kuna priznatih potraživanja, bivših 317 radnika, isplatama u više navrata, dobilo je 27 posto. Za posljednju imovinu utrženo je 680.000 kuna.

- Sudac Ante Čapkun 1. travnja naložio je stečajnoj upraviteljici Meri Šitić da od raspoloživih 680 tisuća kuna, iznos od 380 tisuća uplati na tekuće račune nas bivših radnika. Nekoliko dana kasnije Čapkun je smijenio Šitić s dužnosti stečajne upraviteljice, prije nego što je ona obavila naloženu isplatu - kaže Pave Latinac.

- Teško se oteti dojmu da oko te crkavice koja nam pripada, nisu čista posla. Tih 680 tisuća je posljednji novac. Što se više oteže s isplatom, to se predviđeni iznos za radnike smanjuje u korist drugih prioritetnijih troškova stečajnog postupka pa se mi pitamo kome ide naš novac, za koga je predviđen. Zato ćemo od Trgovačkog suda zatražiti da provede isplatu u roku od sedam dana ili idemo USKOK-u - kaže Nediljko Gabrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 23:14