StoryEditorOCM
ZdTubeČEKATE GOSTE?

Evo ih, voze prema Maslenici! Prometni kolaps u smjeru mora: kolone su nepregledne, po nekoliko kilometara; Pogledajte nevjerojatne snimke iz zraka

Piše Hina, JL
16. srpnja 2022. - 14:13

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na pojedinim dionicama vozi se u kolonama, a kolnici su mjestimice mokri i skliski.

Promet je posebice pojačan na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom u oba smjera i Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12 sati.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora mjestimice se vozi usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, između čvorova Sveti Rok i Zadar II u oba smjera vozi se u koloni u pokretu dugoj oko 10 km uz povremene kratkotrajne zastoje i prekide prometa u tunelima Bristovac i Ledenik, kolone na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba duge su oko kilometar.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona vozila između čvorova Jankomir i Lučko prema A1 i naplati Lučko duga je oko 3 km.

Na A4 Goričan-Zagreb kolona između naplatne postaje Sv. Helena i čvora Komin u smjeru Zagreba duga je oko kilometar.

Na Istarskom ipsilonu je na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona duga 2 km, kolona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko 4 km, kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga 3.5 km, a kolona je i pred naplatom Lupoglav u smjeru Rijeke.

U smjeru kopna na Krčkom mostu (DC102) kolona je gotovo od Njivica, a prema otoku od Križišća.

Danas do 14 sati na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Trajekti i katamarani plove redovito, no zbog velike gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

MUP je, inače, putem svojeg Twitter kanala objavio snimke iz zraka koja prikazuje stanje na čvoru Lučko i na dionici autoceste Zagreb-Karlovac u subotu u 9,30 sati, prenosi Jutarnji.

20. travanj 2024 03:56