StoryEditorOCM
ZdTubeNEVJEROJATNI PRIZORI

Broji se sitno: provozali smo se Pelješkim mostom četiri dana prije svečanog otvorenja, pogledajte video

Piše JL
22. srpnja 2022. - 18:31

- Otvorenje Pelješkog mosta, čija je izgradnja suverenistički potez spajanja hrvatskog teritorija, velik je događaj za Hrvatsku i svi su pozvani na svečano otvorenje koje će se održati 26. srpnja - rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković.

A četiri dana prije tog dugoočekivanog i povijesnog spektakla, Pelješkim mostom provozao se i CROPIX-ov fotoreporter. Kako je to izgledalo, pogledate u videu.

Podsjetimo, projekt izgradnje mosta dugog 2,4 kilometra s pristupnim cestama vrijedan je 525 milijuna eura, od čega je 357 milijuna eura nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Svečani program otvorenja u utorak će trajati od ranoga jutra, a najavljeno je kako će prvi automobil koji će na svečanom otvorenju 26. srpnja prijeći Pelješki most biti Rimac Nevera, najmoćniji električni automobil današnjice. Na mostu će se susresti s automobilom trostrukog europskog prvaka Nike Pulića. Nevera će, naime, krenuti s jedne strane mosta, a auto proslavljenog hrvatskog automobilista s druge strane i prolazit će kroz vatromet.

Nakon ovog show programa, prvi koji će službeno prijeći most bit će pripadnici prve i četvrte gardijske brigade, njih 40 na motociklima.

Svečana ceremonija otvaranja Pelješkog mosta počet će u 20,15 sati s izravnim prijenosom na HRT-u.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
19. travanj 2024 03:15