StoryEditorOCM
Zadar plus‘MOGA SAM TI KUPIT CVIĆE‘

Zadranke dobile bukete: ‘Pošto vam je? Triba mi za ženu...‘ Ajde, dat‘ ću vam jeftino... dva, tri eura..

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2024. - 14:14

- Pošto vam je to? Triba mi za ženu! - obratio se stariji Zadranin prodavačici cvijeća koja je u petak na međunarodni Dan žena na Branimirovoj obali u Zadru prodavala ruže i ljubičice.

- Ajde, dat ću vam jeftino... dva, tri eura...što vam je to za ženu?! - pokušala ga je odbrovoljiti prodavačica pa je Zadranin na koncu zadovoljan krenuo prema kući dok je u ruci ponosno stiskao ružu i pri tome izbjegao mogućnost da se nađe u riskantnoj humorističnoj ilustraciji ‘Ona i  on‘ Tisje Klajković: ‘A moga sam ti kupit cviće...‘

Slična situacija bila je i na ostalim zadarskim punktovima gdje se prodavalo cvijeće koje je u petak bilo traženije i od šparoga.

Muškarci su s tržnice ili iz cvjećarnica izlazili s jednim ili više buketa, ovisno o životnoj situaciji, a cvjećarke su, gdje god su to mogle, darivale žene sa cvijećem kako nitko od njih u ovom danu ne bi ostao zakinut.

- Hvala ti Anice - čule su se tako u Varoši riječi zahvale najpopularnijoj zadarskoj cvjećarki koja je Zadrankama u petak besplatno darivala tulipane. 

26. travanj 2024 14:32