StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKI USPJEH

Zadranka Petra Bikić državna prvakinja u konjičkom višeboju koji se po prvi put održao u Hrvatskoj: "Ovo je velika stvar za naš mali klub!"

Piše Zadarski.hr
5. listopada 2021. - 16:21

Zadranka Petra Bikić državna je prvakinja u Eventingu (konjičkom višeboju) koji se po prvi put u povijesti održao u Hrvatskoj! Na zagrebačkom je hipodromu, na Prvenstvu Hrvatske koje je trajalo od 1. do 3 listopada, Petra pomela konkurenciju sa svojom 13-godišnjom kobilom Lady Gagom.

- Nemam riječi kojima bi opisala koju sreću i ponos osjećam zbog ovog uspjeha! Iako konstantno treniram, nisam se nadala ovako dobrom rezultatu jer se ne želim razočarati očekujući pobjedu. Uvijek je važno ostati skroman – govori ova talentirana 22-godišnjakinja, inače suvlasnica Konjičkog Kluba Zadar.

image
Petra s Lady Gagom na preponama
Privatni Album

- Ovo je zaista veliki uspjeh za naš mali klub! Moram naglasiti kako se osim mene, iz našeg kluba natjecala i Monica Kvadsheim Damgaard na mladoj kobili Azuri kojoj je ovo tek drugi turnir. One se nisu natjecale u kategoriji za državno, već su išle na otvorene utakmice. Njihovo je sudjelovanje bilo više svrhu treninga i da se kobila opusti i skupi iskustva – istaknula je Petra.

image
Petra na tronu 
Hks

Inače, Eventing se sastoji od tri discipline: dresure, cross countryja i prepona. Na samom se kraju zbrajaju bodovi iz svih kategorija te je se odlučuje pobjednik.

- Eventing je jako zahtjevan, samo cross country disciplina se sastoji od 18 prepona i traje oko četiri minute. Za ovo natjecanje potreban je jako iskusan konj, koji je stabilan u glavi i svestran. Kobila Lady Gaga i ja smo skupa već deset godina i jako se dobro poznajemo. Ona je zaista divan konj – istaknula je Petra koja se zahvalila i Hrvatskom Konjičkom Savezu te Sportskom Konjičkom Klubu SEM, organizatorima ovog natjecanja.

Prvenstvo Hrvatske u Eventing () za 2021. godinu, a ujedno i prvo u povijesti

Kategorija JUNIORI

Marta Dučić, Delta, KK Zagreb

Sofija Bibić, Dama, KK Evago

Stela Ćuković, Sipa, KK AS-Klinča Sela

Kategorija SENIORI

Petra Bikić, 129 Lady Gaga, KK Zadar

Maja Marić, AMB Suncisco, KK Hipos

Ana Bošnjak, Snow Queen, KK Edek

26. lipanj 2024 13:04