StoryEditorOCM
Zadar plusNE PROPUSTITE

Zadarski Arsenal ima program zbog kojeg se nećete moći požaliti kako nemate gdje izaći. Donosimo raspored događanja...

Piše Anamaria Mikulić/native
21. studenog 2023. - 08:52

Ako želite unijeti malo života u ove hladne jesenske i zimske dane, pronašli smo najbolje prijedloge za vas. Zadarski Arsenal pripremio je raznolik program zbog kojeg se nećete moći žaliti kako nemate gdje izaći. Provjerili smo raspored događanja i garantiramo da će svako pronaći nešto po svom guštu. 

Već sutra možete uživati u nagrađivanom live mjuziklu ‘Simply the best‘, koji prati put rock pjevačice Tine Turner od nepoznate djevojke do svjetske zvijezde. Mjuzikl prati njen izniman život prepun kreativnosti, od početnih uspjeha kroz kultni duo ‘Ike i Tina Turner‘ do njenog zavidnog solo uspjeha u 80-ima. Također, odaje počast mnogobrojnim rasprodanim koncertima, uključujući legendarni nastup 1988. u Rio de Janeiru na stadionu Maracana pred 180.000 ljudi koji je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda. Ulogu slavne pjevačice igra američka pjevačica Dorothea ‘Coco‘ Fletcher. ‘Show‘ započinje 21. studenog u 20:00 što znači da još stignete kupiti svoju kartu. 

Sljedeća na rasporedu je Zadarska noć 25. studenog, koja na pozornicu dovodi tri nevjerojatna umjetnika bez kojih Zadar ne bi bio Zadar – Mladena Grdovića, Duška Lokina i Juru Brkljaču. Ova večer bit će više od samog koncerta, Arsenal će ispuniti emocije ljubavi prema Zadru, rodnom gradu popularne trojke. Ne propustite ovo putovanje kroz prošlost uz ritmove koji su rođeni iz zadarskih ulica i duša.

image
Tom Dubravec/Cropix

Prve nedjelje u prosincu očekuje vas predstava ‘Jel‘ tako, Zorane?‘, u čijem je fokusu obiteljski događaj koji razotkriva neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Smijeh je zagarantiran klišejima dalmatinskog mentaliteta. 

Jedan od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu ‘Orašar‘ vraća se u Zadar. Advent je nezamisliv bez ove bezvremenske baletne bajke, u kojoj ćete moći uživati 6. prosinca. Tradicionalna koreografija obogaćena je uzbudljivim svjetlosnim i specijalnim efektima te novim domišljatim kostimima. Čeka vas prava božićna čarolija!

image

Stanko Šarić u tradicionalnoj slavonskoj nošnji

Franjo Marić/

Za sve ljubitelje tamburice i sevdaha, 8. prosinca se sprema prava poslastica. Za vas će nastupati Miroslav Škoro, Hanka Paldum i Najbolji hrvatski tamburaši. Uživat ćete u zvukovima tradicije kroz dobro znane hitove, ali i neke davno snimljene pjesme koje će u vama probuditi neopisive osjećaje. Bit će to koncert za pamćenje, kakvog zaslužuju i umjetnici i njihova publika. 

Četiri izuzetna tenora Đani Stipaničev, Filip Huzjak, Vladimir Garić i Marko Pecotić, poznati kao 4 Tenora, dolaze u Arsenal 16. prosinca. Odvesti će vas u svijet evergreena kao što su ‘O Sole Mio‘ i ‘Nessun Dorma‘, ali i domaćih klasika poput ‘Cesarice‘ i ‘Zvona moga grada‘. Harmonija njihovih glasova stvorit će čaroliju koja će vas dirnuti u dušu. 

image
Tz Zadar

Na sam Božić, 25. prosinca očekuje vas tradicionalni spektakularni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Iskoristite priliku da najljepši dan u godini provedete uz najljepšu atmosferu u gradu. 

Raspored programa: 

21.11.2023. SIMPLY THE BEST (Mjuzikl)

25.11.2023. ZADARSKA NOĆ - LOKIN, GRDOVIĆ & BRKLJAČA

03.12.2023. Jel‘ tako, Zorane?

06.12.2023. ORAŠAR

08.12.2023. VEČER TAMBURICE & SEVDAHA - Miroslav Skoro, Hanka Paldum & Najbolji HRVATSKI TAMBURAŠI

16.12.2023. 4 TENORA

25.12.2023. KLAPA INTRADE

 

Sve informacije pronađite OVDJE.

29. rujan 2024 02:15