StoryEditorOCM
Zadar plusIZNAD GRADA

Večeras Celia Kameni & Elio Coppola trio zatvaraju Zadar Jazz&Blues, poslušajte kako je sinoć bilo na koncertu Ratko Zjaca Nocturnal Four

Piše M. Kalajžić
29. srpnja 2022. - 21:46

Večeras je zadnja večer ovogodišnjeg Zadar Jazz & Blues Festivala. Ispred Muzeja antičkog stakla nastupa Celia Kameni & Elio Coppola trio.

Sinoć su na Zadar Jazz & Blues festivalu nastupili su Ratko Zjaca Nocturnal Four feat: John Riley ( CRO-USA-SLO-ITA).

Ratko Zjaca nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Surađivao je i snimao s Benny Baileyem, Garyijem Peacockom, John Patitucciem i drugim velikanima.

Na koncertu u Zadru nastupio je s Johnom Rileyom, jednim od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice koji je surađivao sa svjetskim glazbenicima poput Stana Getza, Milesa Davisa, Milta Jacksona i Dizzyja Gillespieja.

Bila je to sjajna večer za ljubitelje jazza koji su uživali u nadahnutoj izvedbi raspoloženih glazbenika. Ne zna se pri tome tko je bio bolji: Stefano Bedetti u coltrainovskom raspoloženju (i majstorstvu), Renato Chicco za Hammond klavijaturama (i basu), John Riley za bubnjevima ili sam Ratko Zjaca. Svi su zajedno stvorili zbilja čarobnu večer jazza za nešto probraniju publiku.

20. travanj 2024 11:55