StoryEditorOCM
Zadar plusU KNEŽEVOJ PALAČI

Udruga leukemija i limfomi opet u Zadar dovodi četiri vrhunska liječnika na osobne konzultacije s pacijentima, dan prije koncert grupe Forum u HNK

Piše M. Kalajžić
14. listopada 2023. - 22:15

Zamislite da vam u grad dođu četiri vrhunska liječnika i da s njima "na četiri kantuna" možete sami razgovarati o svojoj bolesti? Upravo će se to dogoditi 21. listopada u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi - podružnica Zadar, pod nazivom "Znanjem do zdravlja - osobne konzultacije 4 kantuna".

Četiri teme, četiri predavača i četiri kuta za osobnu konzultaciju, u Kneževoj palači u vremenu od 10 do 11.30 sati.

Predavači i konzultanti bit će prof. dr. sc. Boris Labar - "Riječ i dodir i univerzalni lijekovi", zatim prof. dr. sc. Igor Aurer - "Limfomi - novi lijekovi, nove nuspojave", dr. sc. Lea Galunić Bilić - "Suvremena radioterapija u liječenju limfoma i leukemije" i dr. sc. Sandra Bašić Kinda - "Život nakon završenog liječenja".

Glazbeni gosti bit će Ana Lakić i Nebojša Lakić (flauta i glasovir).

Nakon predavanja, zainteresirani će moći obaviti osobne konzultacije s nekim od liječnika prema svom izboru.

image

HULL Zadar

Hull Zadar/Slobodna Dalmacija

Nije to jedina aktivnost HULL-a. Dan prije, 20. listopada, organizira se humanitarni koncert "Život za Život" u HNK Zadar s početkom u 20 sati. Nastupa grupa Forum.

Glavni organizator i pokretač svih ovih aktivnosti po čemu je Zadar jedinstven grad u čitavoj Hrvatskoj je Igor Blaslov, poznati je zadarski humanitarac, predsjednik zadarske podružnice Udruge leukemije i limfomi i pokretač Socijalne samoposluge.

image

Zadar, 300423.
Igor Blaslov
Foto: Zvonko Pavic/CROPIX

Zvonko Pavic/Cropix

Zahvaljujući njegovoj inicijativi, svake godine Udruga obilježava Dane limfoma i leukemije, na poseban način. Udruga svake godine ugosti četiri liječnika koji su vrhunski stručnjaci u svom polju. Osim predavanja, organizira se i humanitarni koncert, a u svemu pomažu i volonteri. Nakon predavanja, liječnici pacijentima daju svoje osobne konzultacije i svaki pacijent i njegova obitelj, mogu doći sa svojim nalazima i dijagnozama i bez konteksta bijelog mantila, čekanja, uputnica, u diskreciji, mogu pitati liječnika što on misli o njegovom stanju, lijekovima koje dobiva, mogu zatražiti drugo mišljenje i stručan savjet. Te osobne konzultacije „četiri kantuna“ pokazale su se kao pun pogodak, a posebno drag sudionik manifestacije je prof. dr. sc. Boris Labar, ugledni liječnik i stručnjak iz Zadra.

22. lipanj 2024 21:08