StoryEditorOCM
Zadar plusSAMO RIJEČI HVALE

Svijet je zaluđen Gvardiolom, a kolege oduševljava njegov otac Tiho, ribar i - hajdukovac. Otkrivaju nam dolaze li cure na pjacu: Baš i nema mladih...

Piše T. Ga.
3. prosinca 2022. - 18:22

Dok su Hrvatska i nogometni svijet, zbog briljantne igre na Svjetskom prvenstvu u Kataru, zaluđeni Joškom Gvardiolom, momkom koji je odrastao na zagrebačkim Srednjacima i igračem RB Leipziga, u medijima se svakodnevno spominje da je otac mladog "vatrenog", ribar iz Novigrada (zadarskog).

Zbog toga smo se uputili na ribarnicu na zagrebačkom Dolcu, gdje Joškova oca Tihomira Gvardiola svi dobro poznaju... Ubrzo smo locirali štand koji drži obrt iz Novigrada. Tamo smo, umjesto gospodina Tihomira, upoznali njegove rođake. Za početak smo provjerili je li im zbog pisanja o ribarevu sinu, kojega se može naći na Dolcu, u posljednje vrijeme porasla prodaja. No kažu nam da je u tom pogledu sve ostalo isto.

– Na pjaci je poznatiji Tiho nego Joško, jer Tiho ovdje prodaje ribu već 30 godina – kazao nam je Antonio Ivčić, Joškov rođak u trećem koljenu, inače student druge godine fizioterapije, koji je u subotu ujutro pomagao na štandu obiteljskog ribarskog obrta prodajući srdele, trlje...

Također dodaje:

– Stric Tiho dobar je ko kruh. Da je sada ovdje, sramio bi se dati izjavu.

image

Gospođa Marija s ribarnice Dolac

Marko Miščević/Cropix

Pokušali smo doznati koji novi detalj o 20-godišnjem dragulju hrvatske nogometne reprezentacije... Poznato je da je ljeti, kad ne bi imao treninge i pripreme, dolazio u Novigrad kod djeda i bake, zatim da je Joško dinamovac, a da su otac Tihomir i ostala rodbina iz Novigrada – hajdukovci...

No za koga se navijalo kad su igrali Hajduk i Dinamo dok je Joško Gvardiol igrao u plavom dresu?

– Naravno da je Tihomir tada navijao za sina – kaže nam Antonio.

Poznato je i da 20-godišnji stoper "kockastih" nema djevojku, na što se osvrnuo i HRT-ov stručni komentator Joško Jeličić kazavši da pouzdano zna da "sponzoruše stoje u niskom startu, znajući cijenu Joška Gvardiola na Transfermarktu".

image

Antonio Ivčić

Marko Miščević/Cropix

Morali smo provjeriti dolaze li tu možda djevojke raspitivati se za Joška, na trenutak zaboravivši da u današnje vrijeme za to služi Instagram.

– Baš i nema mladih na pjaci, dolaze samo bakice – kaže nam Antonio.

Ako djevojke ne dolaze radi Joška, možda dolaze one malo starije? Poznato je da voli starije.

– Voli on starije, ali ne puno starije kao što su ove koje ovdje dolaze. Ovdje su samo 70 plus – kroz šalu će naš sugovornik.

Marija sa susjednoga štanda kaže da je za svoje sinove Tihomira pitala za Joškov autogram.

– Onda je Joško prije došao pozdraviti sve na Dolcu, te nam je podijelio fotografije i autograme, a zatim je malo prošetao po placu i porazgovarao s ljudima. To je bilo prije nekoliko mjeseci. On je jako fin dečko. Skroman je kao i njegov otac – rekla nam je Marija, koja i za Tihomira ima samo riječi hvale:

– Tihomir je interesantan, otkačen i voli se šaliti na svoj račun. O sinu govori samo onda kada ga se pita, nije da će se hvaliti.

image

Gospođa Ivana s ribarnice Dolac

Marko Miščević/Cropix

Istog su mišljenja svi s kojima smo razgovarali.

– Tihomir je jako pozitivan i divan čovjek. Uopće se ne čudim što mu je sin tako uspješan, skroman i dobar. Nekad nam Tihomir opet dođe na Dolac, fali nam – za kraj će gospođa Ivana.

18. travanj 2024 13:43