StoryEditorOCM
Zadar plusODLIČNA SVIRKA

ROCK&OFF turneja u Zadru: Vruća atmosfera na još jednom koncertu u okviru Urbofon Live programa

Piše A. V. Š.
22. rujna 2024. - 14:24

Blago zahlađenje došlo je kao stvoreno za nove klupske aktivnosti i koncerte u zatvorenom. Dokazao je to sinoćnji koncert dvaju zagrebačkih bendova Groovetastic i Tv Eye, koji su se u okviru Rock&Off turneje zaustavili u Zadru i rasplesali zadarsku publiku.

Večer je otvorio disco-funky-house trojac Groovetastic, koji odnedavno žari i pali domaćom glazbenom scenom i prenosi dobre (plesne) vibracije. Publika je u početku sramežljivo micala bokovima, a kako su se pjesme s albuma prvijenca “Disco uzvraća udarac” krenule nizati, tako se zagrijavala i atmosfera u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Premijerni nastup u Zadru svakako je bio lakmus, no dokazao je da disco kemija između publike i benda postoji.

image

Rock off

/Slobodna Dalmacija

Dok je za Groovetastic nastup na Urbofon Liveu bio probijanje leda, garage rock mašina TV Eye vratila se u Zadar ponoviti gradivo. Žestokom i vrlo samouvjerenom svirkom zapalili su zadarsku publiku koja se do kraja večeri potpuno rasplesala.

Time je glazbena misija apostola rock’n’rolla ispunjena. Uz album prvijenac “Kick It Out” koji je zadarskoj publici dobro sjeo, najavili su rad na novom materijalu pa će razloga za povratak u Zadar zasigurno biti i u bliskoj budućnosti.

Ma koliko se žanrovski razlikovala, oba benda zasjala su u punom sjaju i potvrdila koliko im je Zadar važna stanica na ovoj hvalevrijednoj turneji.

 

 

22. rujan 2024 14:24