StoryEditorOCM
Zadar plusZADARSKI REKORDER

Otkriveno tko je lovac koji će se pridružiti Morani, Kreši, Deanu i Mladenu u spinoffu Potjere

Piše Jutarnji.hr
9. ožujka 2023. - 17:42

HRT je započeo sa snimanjem svog novog kviza Super Potjere. Prvu emisiju na HTV 1 vidjet ćemo u nedjelju, 26. ožujka s početkom u 20:15 sati.

Voditelj novog HRT-ovog kviza je Joško Lokas, a rađen je po inačici ‘Beat The Chasers‘. Natjecatelj igra protiv pet lovaca: Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotige i Mladena Vukorepe, kojima se pridružio i peti, Sven Marcelić iz Zadra, kojeg smo gledali na Silvestrovo, u specijalnoj emisiji ‘Potjere‘.

- Koncept kviza je varijanta obrnute Potjere. Dok u Potjeri četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu - rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Grković dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja.

- Ovo je večernja varijanta, s publikom u studiju, većim novčanim iznosima, i grandioznijom scenom, a emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika - naglašava Grković.

Voditelj Super Potjere, Joško Lokas, kaže kako je lijepo raditi pred publikom, u najvećem studiju HRT-a.

- Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija Potjere, a riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao onako kako naša ekipa radi na Potjeri već deset sezona - kazao je Lokas.

Lovkinja Morana Zibar rekla je kako se osjeća vrlo uzbuđeno i motivirano u novoj ulozi.

- Koliko god volimo Potjeru i uvijek smo nabrijani, ovo je nešto još veće, novije i posebnije. Lijepo je što možemo osjetiti čari timskog rada - ističe Morana Zibar.

Novi lovac Sven Marcelić dodaje kako je ovaj format dinamičan, posebno finalna potjera.

- I mi lovci moramo se izboriti za svoju priliku da kažemo točan odgovor, a moramo hvatati i sat, što će svakako ubrzati igru - otkriva Marcelić.

image
Renato Branđolica za HRT
19. travanj 2024 19:12