StoryEditorOCM
Zadar plusKVALITETAN KADAR

Održane radionice i predavanja na temu „Održive karijere za održivi turizam“ gdje su se studentima predstavile uspješne tvrtke iz turizma i energetike

Piše Zadarski.hr
22. ožujka 2022. - 08:51

Na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru održan je niz radionica i predavanja „Održive karijere za održivi turizam“ na kojima su se studentima predstavile uspješne tvrtke iz turizma i energetike.

- Poslodavcima i dalje nedostaje kvalitetne radne snage, a visokoobrazovani kadar s našeg Odjela relativno se lako zapošljava - istaknula je izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić. Praksa tijekom studiranja, dobra suradnja gospodarstva i Sveučilišta, te porast kvalitete turističkog doživljaja doprinose tome da do sredine ožujka većina studenata već ima sezonski posao, ocjenjuje Krce Miočić.

- Naravno da ne budu svi direktori kada završe, to je očekivano. Svaki put kreće od prve stepenice pa se napreduje. Većina poslodavaca više ne želi taj rizik da izgubi dobru radnu snagu - zaključila je Krce Miočić.

U programu su sudjelovale tvrtke Turisthotel, Falkensteiner Hotels & Residences, Amadria Park - Šibenik, EVN Croatia, Pine Beach Pakoštane i Gospodarstvo Roca. Dio studenata već radi u ovim tvrtkama, a poslodavci su među studentima tražili i buduće djelatnike.

- Imamo velik manjak kadrova što se tiče i rukovodećih pozicija, ali i operativnog dijela, tako da nažalost, primorani smo tražiti kadar i u inozemstvu, istaknula je Ivana Galić iz Amadria-Parka Šibenik.

Studenti su tijekom ovog događanja mogli poslodavce pitati sve što ih zanima, dobiti praktične savjete što treba sadržavati i kako treba izgledati dobar životopis, kako izgleda razgovor za posao i kako se za njega pripremiti. Osobna iskustva podijeli su i bivši studenti, danas uspješni poslovni ljudi. Mlađim kolegama poručili su da maksimalno iskoriste sve aktivnosti koje im se nude, posebno stručnu praksu, izađu iz zone komfora i slijede svoje snove.

01. srpanj 2024 10:28