StoryEditorOCM
Zadar plusU JEDNO JE STO POSTO SIGURNA

Nova djevojka Gorana Ivaniševića dobila posao na HRT-u: Ako sve propadne, znam gdje ću se vratiti...

22. lipnja 2017. - 23:30
Goran Ivanišević i Nives Čanović

Ovaj bi lipanj mogao biti najznačajniji mjesec u životu Nives Čanović. I poslovno i privatno.

U samo nekoliko dana na društvenim je mrežama urbi et orbi najprije objavila svoju ljubavnu vezu s najboljim hrvatskim tenisačem svih vremena Goranom Ivaniševićem, a potom smo doznali da je dobila i angažman na HRT-u kao suvoditeljica nove glazbene emisije HRT TOP 20.

Jesu li to ljubav života i posao karijere? U razgovoru za "Reflektor" Nives nije htjela odgovarati na pitanja iz privatnog života. Ali zato je ova 35-godišnja radijska i televizijska voditeljica te, sve češće, i glumica u domaćim sapunicama, rado pristala na razgovor o svojim novim koracima u profesionalnoj karijeri.

Veselje s Tamarom

Od subote 24. lipnja gledatelji HRT-a imat će prilike gledati vas u novoj ulozi, voditeljice HRT TOP 20. Kako je došlo do vašeg angažmana na državnoj televiziji?

– Ekipa HRT-a tražila je dvije voditeljice za HRT TOP 20 i pozvali su Tamaru Loos i mene. Nas dvije smo već dugi niz godina na radiju, pa su smatrali da smo im zanimljive za ovaj projekt, a mi smo se jako razveselile pozivu.

Do sada ste imali priliku raditi na privatnim televizijama (RTL). Možete li usporediti iskustvo s privatne i državne televizije? Čija je produkcija zahtjevnija?

– Radila sam drugačije formate na drugim televizijama, a na HRT-u sam dosad bila u dvije domaće serije, "Dolina sunca" i "Sve će biti dobro", tako da ne mogu usporediti. Mogu samo reći da je svako profesionalno iskustvo korisno i da sam zahvalna na svim prilikama. U principu ne volim uspoređivati poslove, svaki nosi svoje pozitivne i manje pozitivne stvari, pa ih doživljavam kao nove izazove i nastojim se truditi najviše što mogu, ali istodobno i uživati u tome. To je po mojem mišljenju najbitnije, uživati u onome što radiš i to se odmah primijeti.

Rekli ste da se i privatno dobro slažete s Tamarom Loos. Koliko se dugo poznajete i gdje ste se upoznale?

– Upoznale smo se na Anteni Zagreb, gdje smo zajedno radile dvije godine, pa sam ja prešla na Narodni radio, ali i dalje se viđamo jer radimo u istoj zgradi. Nismo nikad imale priliku raditi zajedno u programu, pa se obje jako veselimo ovoj suradnji i druženju. I ostatak ekipe je super, tako da ne sumnjam da ćemo se na snimanjima i dobro zabaviti.

Jeste li dosad radili sličan format televizijskih emisija? Što je u ovom formatu posebno zahtjevno? Imate li tremu?

– Uvijek imam pozitivnu tremu jer želim što bolje obaviti svoj posao. Spoj glazbe i televizije posebno mi je zanimljiv, tako da se jako veselim snimanjima. Zanimljivo je da ću ono što inače slušateljima govorim na radiju sada povezati sa slikom na televiziji. Naglasak je na domaćoj glazbi i na domaćim izvođačima koji će biti dio emisije.

Možete li usporediti voditeljsko iskustvo u radijskim emisijama, koje idu uživo, i televizijskim, koje se u pravilu emitiraju s vremenskim odmakom? Jeste li ikada radili televizijske emisije uživo? Biste li to htjeli?

– Radila sam i televizijske emisije uživo pa mogu reći da je strka i zbrka koja vlada prije snimanja dosta veća nego ona na radiju. Na radiju smo ipak svakodnevno u showovima uživo i svi se međusobno jako dobro poznajemo, pa sve prolazi u jako dobrom raspoloženju, čak i kada su u pitanju napete situacije. Radio je moja velika ljubav, televiziji se uvijek rado vraćam, svaki od medija volim na svoj način i ta je ljubav neusporediva.

Magistra ekonomije

Imate diplomu Ekonomskog fakulteta. Koliko vam to znanje pomaže u svakodnevnom poslu? Jeste li se ikad poželjeli baviti novinarstvom za informativni program?

– Da, magistra sam ekonomije i jedan period svog života radila sam u struci i uvijek mi ostaje ta opcija kad više ne bude interesa za mojim televizijskim i radijskim angažmanima. O novinarstvu za informativni program nisam nikad razmišljala, ali volim promjene i nove izazove, tako da ne znam gdje će me put odvesti kroz godine.

Često ističete da glazba ima veliku ulogu u vašem životu. Što vam glazba znači? Svirate li možda neki instrument?

– Od trenutka kad otvorim oči pa do trenutka kad gasim svjetlo prije spavanja glazba je neizostavna. Ne mogu funkcionirati ako nemam glazbenu podlogu, a glazbu biram prema raspoloženju. Nažalost, ne sviram nijedan instrument, a kad pjevam, pazim da nema nikoga u blizini.

Kakvu glazbu volite? Koga preferirate od domaćih, a koga od stranih izvođača? Koga biste voljeli, primjerice, angažirati za neku svoju privatnu zabavu?

– To stvarno ovisi o trenutku. Mogu reći da otkad sam na Narodnom, sve više i privatno slušam domaću glazbu. Dok sam bila mlađa, uživala sam u hip-hopu i r'n'b-u, slušala sam isključivo stranu glazbu. A evo, mogu pročitati što trenutno slušam na mobitelu: Amy Winehouse, nova Vanna, Duke Dumont, Oliver, S.A.R.S., 2Pac, klapa Iskon...

Imate li možda nekog profesionalnog uzora? Od koga ste učili posao? Tko vam je pomogao u prvim koracima?

– Imam sreće da sam gotovo uvijek okružena dobrim ljudima koji su spremni pomoći. Nikad neću zaboraviti kako mi je Bojana Gregorić Vejzović pomogla savjetima na snimanju serije, pa kad sam došla na Narodni, kako su mi svi pomogli da se odmah osjećam kao kod kuće.

Smatrate li svoj angažman na HRT-u dosad najvećim uspjehom u karijeri? Što biste još voljeli raditi na televiziji? Gdje se profesionalno vidite za deset godina?

– Svaki svoj anganžman smatram uspjehom i znakom da ono što radim ima smisla. Veselim se novim izazovima i novim projektima jer smatram da svi moramo raditi na sebi ako želimo napredovati u profesionalnom smislu, a novi projekti i nove situacije su najbolje za to. Ipak imam i jednu konstantu u životu, evo već šestu godinu sam na Narodnom i vidim se ovdje još sigurno dugo vremena. A u subotu se u 19.15 vidimo na Drugom programu HRT-a.

07. srpanj 2024 18:19