StoryEditorOCM
Zadar plusNISU LI PRESLATKI?!

Neko je na ulazu u budući CGO Biljane Donje ostavio dva štenca, spasili su ih djelatnici: Igor i Veronika Otpadić dio su tima tvrtke EKO d.o.o

Piše Eko Vijesnik
14. veljače 2022. - 19:14

Prije četiri dana netko je na ulazu u budući Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje ostavio dva preslatka štenca.

Iako su stari tek nešto više od mjesec i pol dana, Igor i Veronika Otpadić već su zasnovali radni odnos na neodređeno vrijeme u TD EKO d.o.o. Zadar.

Djelatnici tvrtke EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske Županije prošlog su četvrtka imali neuobičajen radni dan, a ubuduće ih na radnom mjestu zasigurno očekuju nova iskustva i zaduženja. Tog jutra, 10. veljače, djelatnici Toni Kozina i Marko Bačić su na ulazu u Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje pronašli dva štenca koje je nepoznata osoba ostavila pred ograđenim prostorom gradilišta.  

image
Igor i Veronika
Eko Zadar

Nakon veterinarskog pregleda kod zadarskog veterinara Matea Mazije ustanovljeno je da su štenci u dobrom stanju, a procjenjuje se da su rođeni krajem prošle godine. Očišćeni su od unutrašnjih parazita i cijepljeni protiv zaraznih bolesti, a očekuje ih i čipiranje. Muško štene ima težinu od oko 80 dkg, dok je ženka nešto manja i teži oko 60 dkg.

U dogovoru s Dinom Perovićem, direktorom tvrtke EKO d.o.o., donijeta je odluka o udomljavanju štenaca, a pritom su im nadjenuta i prikladna imena Igor i Veronika Otpadić. Brigu o štencima vodit će svi djelatnici, a dogovoreno je i zajedničko financiranje hrane, veterinarskih pregleda i svih ostalih njihovih potreba. Prvi vikend provode ipak izvan kruga CGO Biljane Donje, u domu jedne djelatnice u Zadru, a doznajemo kako će Igor i Veronika dobiti i prikladnu nastambu uz upravnu zgradu Centra.

image
Igor i Veronika
Eko Zadar

Vjerujemo da ih u budućnosti uz odgovarajuće radne zadatke očekuje sigurnost te puno ljubavi i pažnje, a o postignućima i napredovanju ovih slatkih četveronožnih radnika ćemo sigurno još izvještavati.

30. travanj 2024 02:34