StoryEditorOCM
Zadar plusFILMSKA PRIČA

Ljubavna priča Luke Modrića: njegova Vanja je pet godina starija, radila je za Mamića i Luki je ‘riješila‘ stan

Piše Gloria.hr
2. lipnja 2024. - 11:44

Luka Modrić ima doista čudesnu karijeru, a iza njega stoji njegova Vanja.

Luka je skoro dvadeset godina u sretnoj vezi sa Zagrepčankom Vanjom, imaju troje djece, sina Ivana (14) i kćeri Emu (11) i Sofiju (6), a za svoju obitelj rekao je da mu je ona - najvažniji trofej u životu. Par se upoznao u Zagrebu, a Luka je priznao da kada je prvi put vidio Vanju, srce mu je jače zakucalo - pisala je Gloria.

- Vidio sam ju kako sjedi u pubu pokraj maksimirskog stadiona. Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja, saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa i odavala je dojam da je drugačija od drugih - rekao je jednom Luka.

Vanja Bosnić tada je radila u nogometnoj agenciji Zdravka Mamića čiji je Luka bio pulen pa su prvi kontakt ostvarili telefonom. Naime, ona je bila zadužena da mu kao novom nogometašu Dinama pronađe stan, a telefonski razgovor otegnuo se na puna tri sata, pisala je Gloria.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Bio sam silno uzbuđen kad je nazvala, ali sam to, naravno, prikrio. Predstavila se, razmijenili smo nekoliko uvodnih rečenica, a ja sam joj spomenuo kako ju znam iz viđenja. Trudio sam se stalno postavljati pitanja i otvarati nove teme, samo da što dulje bude na liniji. Razgovarali smo o svemu i svačemu, o njezinom poslu, suigračima, o tome kakav će biti Dinamo, kako mi je igrati za Inter iz Zaprešića gdje sam bio na posudbi, mladoj reprezentaciji, kako mi se sviđa život u Zagrebu. Osjetio sam kako se opustila i tako je naš prvi kontakt potrajao više od tri sata. Bio sam zadovoljan dogovorom da ćemo se vidjeti kad se vratim u Zagreb, a povod je, naravno, trebalo biti pronalaženje stana. Ali sama pomisao da ću se s njom sastati bila mi je – woow! Podsvjesno sam se nadao da je taj naš prvi, dugi razgovor bio odličan početak - prisjetio se jednom naš kapetan koji je uskoro Vanju pozvao i na kavu kako bi joj zahvalio na pomoći. Taj susret je opisao kao sudbonosan, a na kraju tog druženja, po vlastitom priznanju, već je bio zaljubljen do ušiju.

Kako je Lukina karijera tada bila u uzlaznoj liniji, par nikako nije mogao pronaći datum za vjenčanje koje su nekoliko puta odgađali, a pred matičara su stali na skromnoj ceremoniji 2010. u zagrebačkom restoranu Okrugljak jer je Vanja već bila trudna s njihovim sinom Lukom. Crkveno vjenčanje organizirali su u lipnju iduće godine kada su priredili i veliku feštu, a mladu je do oltara dopratio njezin bivši šef Zdravko Mamić.

- Luka je poseban, jednostavno zrači i osvaja. Svidjelo mi se što je samozatajan, a istodobno i vrlo samouvjeren. Ima velike ambicije i ciljeve, siguran je u sebe. Mane su mu tvrdoglavost i nevjerojatna predanost, sve mu mora biti posloženo. I previše je šutljiv, za razliku od mene koja volim brbljati. Mi se slažemo i bez tog papira i prstena, a to nam je najvažnije – rekla je Vanja Modrić u jednom od rijetkih javnih istupa prije vjenčanja.

Javnost u njihov privatan život može imati samo preko društvenih mreža na kojima se Luka pohvali obiteljskim slavljima i rođendanima njihove djece.

A kako stvari stoje Vanja je ta koja drži sva četiri kuta njihove kuće jer je s njim od njegovih početaka, podrška mu je na privatnom, ali i na poslovnom planu. Prati sve Lukine utakmice te ponosno stoji uz njega i u pobjedi i u porazu.

- Poslije svake utakmice gledamo snimku. Luka analizira apsolutno sve, svaki pokret. Uvijek mu govorim "moraš više pucati", a on uporno više asistira, a manje puca. I kad savršeno odigra, ja opet nešto nađem, a u njemu tada proradi inat - ispričala je Vanja jednom prigodom.

08. lipanj 2024 13:09