StoryEditorOCM
Zadar plusMARIJA VUKAŠINA

Lijepa Zadranka u Kini želi graditi manekensku karijeru: Podržavam pravo na izbor, ali na sebi nemam niti jedan zahvat ili korekciju

Piše Zadarski.hr
5. rujna 2024. - 18:44

Mlada Zadranka Marija Vukašina sprema se za odlazak u Kinu gdje će se od 19. do 30. rujna održati ‘Miss Beauty of the World‘. 

- Cilj mi je ući u finale i ostvariti veliki uspjeh, ne samo za sebe i svoju karijeru, već i za Hrvatsku. Ove godine sam i sama sudjelovala u dizajnu nacionalnog kostima, koji je kombinacija modernog i tradicionalnog s detaljima paške čipke, a sašila ga je Andrea Morell. Osim toga, uspijevam uskladiti i svoje studentske obaveze na fakultetu gdje studiram pravo i financije - kazala je Marija u razgovoru za Story.

Hrvatski nacionalni kostim spaja tradicionalne elemente s modernim dizajnom, naglašavajući bogatu kulturnu baštinu Hrvatske u suvremenom kontekstu. Elegantna bijela haljina s čipkanim rukavima podsjeća na hrvatske narodne nošnje, dok crveni pojas s tradicionalnim motivima simbolizira umjetnost i zanatstvo. Kroz ovaj kostim, Hrvatska se svijetu predstavlja kao zemlja ponosna na svoju kulturnu baštinu, s posebnim naglaskom na ručni rad i estetiku. Kreacija je dokaz kako hrvatska tradicija i moderni dizajn mogu koegzistirati, prenoseći snažnu poruku o bogatoj povijesti i kulturi Hrvatske.

image

Marija Vukašina

Promo/Slobodna Dalmacija

Ovo je drugi dolazak u Kinu za Mariju - prvi put je bila prošle godine na izboru Miss Turizma svijeta i od tada se trudi unaprijediti svoju prezentaciju.

- Svaki dan posvećujem hodanju i poziranju, jer je važno usavršiti svaki pokret na pisti. Svakodnevni treninzi su ključni, a poseban naglasak stavljam na usavršavanje engleskog jezika, jer su intervjui jedan od ključnih dijelova natjecanja - kazala je.   

Ovog će puta posjetiti Peking i Jiuzhaigou-resort koji je uvelike sličan europskom Saint Moritz. Resort je domaćin nekih od najvećih svjetskih događaja poput Lamborghini festivala i Louis Vuitton High Jewelry izložbe. 

Na ‘Miss Beauty of the World‘ natjecanju sudjelovat će 45 zemalja iz cijeloga svijeta, a cijeli program i raspored događanja pripremili su precizni kineski organizatori. 

- Veselim se što ću posjetiti ponovo Kinu u kojoj želim graditi manekensku karijeru i probiti se na nova tržišta poput Kine, Japana i Turske. Velika mi je želja potpisati ugovor s nekom od vodećih agencija u tim zemljama. Ipak, obrazovanje mi je jednako bitno pa planiram upisati diplomski studij prava i upravljanja nekretninama u Sloveniji. Zanima me i politika, pa razmišljam i o završetku političke akademije. Imam puno ciljeva koje želim ostvariti dok sam mlada - kazala je Marija koja ističe kako podržavam pravo na izbor, ali na sebi nema niti jedan zahvat ili korekciju

- To me ponekad ograničavalo u osvajanju glavnih titula u Europi, ali ja to vidim kao prednost. Želim mladim djevojkama pokazati da su lijepe upravo takve kakve jesu. Na svjetskim natjecanjima sve djevojke su prekrasne, ali ono što vas izdvaja je ono što nosite u sebi - poručuje lijepa Zadranka.

image

Marija Vukašina

Promo/Slobodna Dalmacija
06. rujan 2024 12:53