StoryEditorOCM
Zadar plusSVETI DONAT

Hommage à Zvonimir Brkan - izložba djela zadarskog velikana fotografije uveličala orguljaška glazba koju je izvela Tea Kulaš

Piše M.K.
27. listopada 2022. - 22:00
Zadar, 271022. U crkvi Sv. Donata povodom 100. rodjendana legendarnog zadarskog fotografa Zvonimira Brkana, a u sklopu Zadar organ festivala, otvorena je izlozba fotografija majstora Brkana koju je pratio koncert orguljasice Tee Kulas.Luka Gerlanc/Cropix

Na šestom događaju ovogodišnjeg Zadar Organ Festivala u crkvi sv. Donata, u 20 sati, održan je prvi dio projekta naslovljenog Hommage à Zvonimir Brkan koji je povezao fotografiju s glazbom.

Radi se o otvorenju izložbe fotografija velikana Zvonimira Brkana koju je uveličala orguljaška glazba koju je izvela Tea Kulaš. 

Na programu su bila djela svevremenskog Johanna Sebastiana Bacha, te hrvatskih skladatelja koji su stvarali u Zvonimirovo vrijeme: Albe Vidakovića, Franje Lučića i Krste Odaka.

Ovaj događaj svojevrsna je uvertira prosinačkoj praizvedbi djela Slike vremena… zvukovi sjećanja Berislava Šipuša, inspiriranog izloženim fotografijama iz Zvonimirova opusa.

Na samoj izložbi prikazano je trinaest fotografija koje je priredila Zvonimirova unuka, povjesničarka umjetnosti i arheologinja Zrinka Brkan Klarin. Izložbu je otvorio pozdravnim riječima povjesničar umjetnosti i konzervator, predsjednik Hrvatskog vijeća za kulturna dobra, Miljenko Domijan.

30. travanj 2024 16:35