StoryEditorOCM
Zadar plusNA POZDRAVU SUNCU

Drugo izdanje Zadar Sunset Festivala okupilo više od deset tisuća rasplesanih gostiju. Paleka: Zbog buke razmatramo drugačije rješenje za iduću godinu

Piše Zadarski.hr
3. kolovoza 2022. - 19:33

Drugo izdanje Zadar Sunset Festivala okupilo je više od deset tisuća rasplesanih gostiju u četiri festivalska dana. Poseban plesni podij tik do Pozdrava Suncu pružio je jedinstvenu mogućnost gostima da uživaju u zalasku Sunca, a uz to plešu uz DJ zvijezde i najnovije svjetske glazbene hitove. Festival se pokazao kao izvrsna dodatna turistička ponuda Grada Zadra koja je ujedno i velika reklama s obzirom da su ulaznice za Festival kupljene u čak 42 zemlje svijeta.

„Ovogodišnje četverodnevno izdanje Festivala obogatilo je turističku i zabavnu ponudu Zadra. Putem festivalskih, ali i društvenih mreža samih izvođača slika iza Zadra putuje svijetom. Zahvaljujemo na strpljenju stanovnicima i gostima Zadra koji su imali nešto bučnije noći. Upravo zbog toga, ali i kontinuiteta održavanja festivala, razmatramo drugačije rješenje za iduću godinu. Glavni event bi se i dalje održavao na istoj lokaciji, dok bi se nastavak programa u sitnim noćnim satima organizirano premjestio na drugu atraktivnu poziciju“ – izjavio je direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka.

image
Zvonko Pavic/Cropix

Na Zadar Sunset Festivalu nastupile su brojne DJ zvijezde. Pravu čaroliju ljetnih partija donio je jedan od najpopularnijih španjolskih DJ-a Dennis Cruz koji je spektakularnim vatrometom i vrhunskom glazbom na zadarskom Pozdravu suncu otvorio prvu festivalsku večer. Redali su se nastupi britanskog DJ-a i producenta Pawse, a druge večeri bili su tu i domaći DJ-i Ivan Mastermix i Mony. Nastup atraktivne Nizozemke Cheline Manuhutu bio je posebno emotivan za sve posjetitelje.  Treću su večer uz nju nastupili Eli Brown te domaći Aldo Morro i Yakka.

Zadnja Festivalska večer bila je i najenergičnija. Jedan od najcjenjenijih izvođača underground glazbe, britanski DJ i producent Richy Ahmed rasplesao je tisuće mladih, a po završetku seta obećao je da će se vratiti u Zadar. Uz njega su nastupili i Archie Hamilton te Groove Masters i Nick Jelly.

“Festival je i ove godine pokazao koliko je Zadru nedostajao jak Festival koji će u Grad privući brojne goste, ali i domaćim ljudima dati urbani sadržaj uz koji će se zabaviti. Snimke eventa vidjelo je više od 50 milijuna ljudi, što je itekako važan podatak za promociju grada!” – izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events, dok je Šime Perković iz zadarskog Selected Croatia dodao: “Drago nam je da je ovaj Festival izvrsna platforma za domaće DJ snage da imaju prilike svirati na ovakvoj produkciji I pred ovoliko ljudi te učiti o svjetskih DJ zvijezda!“

Uz samu Festivalski pozornicu, gosti su posljednjih dana uživali i u partijima na brodu te after partijima u klubu Opera. Zadar Sunset Festival odmah po završetku ovogodišnjeg kreće u pripremu trećeg izdanja 2023. godine.

23. travanj 2024 22:08