StoryEditorOCM

Donacije vrtićima u okviru društveno odgovornog programa "Podrška obitelji": MK Group donira 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj!

Piše Zadarski.hr/PROMO
21. travnja 2023. - 11:07
Svemir Obilinović, Maja Čeko, Mirjana Žurić, Željko Burić, Mihailo Janković, Luka Juroš, Vili Bassanese, Ivan Belušić

Tvrtka MK Group će kroz svoj program društvene odgovornosti „Podrška obitelji“ ove godine izdvojiti 600.000 eura za vrtiće u Adria regiji, a za Hrvatsku je namijenjen ukupni iznos od 160.000 eura. Ovogodišnja sredstva premašit će prošlogodišnju uspješno realiziranu donaciju rodilištu KBC Sestre milosrdnice, kada su u fokusu bile bebe i roditelji. Sada se nastavlja podrška djeci i obitelji kroz ulaganje u vrtiće, a ova akcija realizira se povodom velikog jubileja MK Group – 40 godina uspješnog poslovanja.

„U svim zajednicama u kojima poslujemo, doprinosimo unapređenju uvjeta u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Briga o najmlađima je ulaganje u budućnost, a MK Group upravo uz slogan „Slavimo budućnost“ obilježava jubilarnih 40 godina rada i organizira niz društveno odgovornih aktivnosti ukupne vrijednosti 1 milijun eura. Ovogodišnje donacije u sklopu regionalnog programa „Podrška obitelji” namijenili smo vrtićima, a konkretno za hrvatske vrtiće izdvojili smo iznos od 160.000 eura“, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor, MK Group.

Jednake donacije od po 40.000 eura dobit će gradovi Zagreb, Umag, Šibenik i Općina Nerežišća na Braču. Tim povodom održan je zajednički sastanak na kojem se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namjeni sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati efikasnu realizaciju projekta.

Ispred Grada Zagreba, sastanku je prisustvovao Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, i tom prilikom izjavio: „U ime Grada Zagreba i gradskih dječjih vrtića, zahvaljujem MK Group na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade investicija su u održivi razvoj društva i bolju budućnost. MK Group i program „Podrška obitelji“, koji provodi već niz godina, primjer su društveno odgovornog poslovanja i na tome im čestitam i od srca zahvaljujem. Zagrebački vrtići ovu će donaciju iskoristiti na najbolji mogući način“.

Gradonačelnici Umaga i Šibenika zahvalili su se donatoru. „Biti društveno odgovoran znači biti dio zajednice u kojoj svakodnevno stvaraš i rasteš te imati osjećaj pripadnosti i odgovornosti za ukupnu kvalitetu života te iste zajednice. MK Group svojim doprinosom utječe na podizanje kvalitete života te njeguje vrijednosti zajednice, stoga veliko hvala u ime Grada Umaga, a posebno u ime naših najmlađih stanovnika, na dodjeli donacije za vrtiće u okviru CSR programa “Podrška obitelji”, istaknuo je gradonačelnik Grada Umaga, Vili Bassanese.

„Prije svega zahvaljujemo MK Group što je uvrstila Grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva će biti usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta, jednog od vrtićkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje – Dječji vrtić Šibenska maslina“, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

image

MK Group donira 160000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

Dok će ovi gradovi sredstva iskoristiti za renoviranje i opremanje vrtića, na Braču će Općina Nerežišća iznos od 40.000 eura pridružiti fondu za izgradnju vrtića, za koji je u tijeku izrada glavnog projekta. Svemir Obilinović, općinski načelnik tim povodom je izjavio: “Općina Nerežišća je mala otočna općina s velikim projektom. Potaknuti pozitivnim demografskim pokazateljima u posljednje vrijeme, prošle godine pokrenuli smo projekt izgradnje dječjeg vrtića za 70 mališana. Partner na projektu nam je Grad Supetar, čime ovaj novi vrtić dobiva i širi značaj za Brač. Dio sredstava za izgradnju osigurali smo iz sredstava Europske unije, a sada smo dobili i ovu važnu donaciju od MK Group. Uvjereni smo kako ćemo dovršetkom projekta dati dodatni razlog ostanku mladih obitelji na otoku, a nadamo se i daljnjem porastu broja naših najmlađih“.

Regionalni program „Podrška obitelji“ pored Hrvatske, odvija se i u drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu tvrtka kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.

04. srpanj 2024 10:02