StoryEditorOCM
ViralPOSTALA REPORTERKA

Uživo s Dolca: HRT poslao Doris Pinčić da se javi u program sa tržnice. Evo koliko je zaradila za svega nekoliko minuta pojavljivanja u eteru

Piše Mozaik SD
2. kolovoza 2022. - 13:36

Kad je Doris Pinčić u siječnju 2020. iznenada s RTL-a prešla na HRT mnoge djelatnike javne televizije iznenadio je njezin dolazak. Nedugo prije nego što je došla u emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' iz nje je, ne svojom voljom, otišla voditeljica Ljiljana Vinković, koja je zbog stresa završila na bolovanju.

Iznenađenje na Prisavlju: mnoge je dugogodišnje novinare HRT-a iznenadio dolazak nove kolegice, samo tjedan dana nakon što su se oprostili od stare

U odnosima s javnošću HRT-a tada su rekli da Zadranka na Prisavlju neće biti u stalnom radnom odnosu nego vanjska suradnica što se itekako isplati, jer su honorarci plaćeni po napravljenoj reportaži, javljanju uživo ili ako su pak voditelji - po emisiji.

image

Doris Pinčić

Cropix

Cijene honorara za voditelje 'Dobrog jutra' kreću se od 800 do 1000 kuna po emisiji, a šuškalo se kako je Doris uspjela isposlovati i više od toga.

Odnedavno više ne radi u studiju nego se javlja i s terena. Led je probila prošlog petka kada se nešto prije sedam sati javila u program uživo sa zagrebačkog Dolca.

- Poznate je kao izvanrednu glumicu, sjajnu voditeljicu, a sada ćemo vidjeti i koliko je odlična kao reporterka - najavila je iz studija svoju kolegicu Zlata Muck.

- Di ćemo se mi srest nego na pijaci - rekla je Doris sugovorniku, a kako je izgledalo njezino prvo javljanje pogledajte u nastavku.

Inače, mnogim voditeljima koji imaju zvjezdani status poput Doris, ponekad je ispod časti javljati se s terena, ali čini se ne i nekadašnjoj junakinji serije 'Larin izbor'.

image

Doris Pinčić

Tom Dubravec/Cropix

HRT svojim honorarcima javljanje uživo koje traje svega nekoliko minuta plaća između 300 i 400 kuna. Nekad su te cifre znale izositi i po sto eura, pa su se honorarci na Prisavlju 'trgali' za javljanjima uživo jer su bila puno isplativija od reportaže. Primjerice, za napraviti prilog od par minuta koji je plaćen isto kao i uključenje uživo - novinari moraju provesti nekoliko sati na terenu, a onda ih čeka pisanje teksta i odlazak u montažu.

Na Facebook stranici 'Dobrog jutra' Doris je za prvo javljanje s terena dobila i pohvale i kritike. Dok joj jedni pišu kako je 'lijepa i pametna', drugi joj zamjeraju često 'iskakanje iz paštete'.

Doris Pinčić nastavlja zarađivati iznose o kojima većina Hrvata može samo sanjati. Pogledajte koliko je kuna TV voditeljica ‘utržila‘ u prošloj godini

image

Doris Pinčić i Duško Ćurlić

Tom Dubravec/Cropix

Osim honorarnog posla na HRT-u gdje osim 'Dobrog jutra' vodi i druge projekte poput Dore i Splitskog festivala) voditeljica snima radijske i TV reklame za trgovačke lance, često posuđuje glas u animiranim filmovima, ima kulinarski blog 'Kuhinja babe Eve', redovito na Instagramu reklamira razne proizvode, a također je i idejna autorica videomaterijala za kampanju Hrvatske Turističke zajednice 'Doživi domaće: Istraži ruralnu Hrvatsku'. Za tu su kampanju iz HTZ-a svojedobno izdvojili 275 tisuća kuna.

- Tak se radi! Uz sve stalno zaposlene voditelje na HTV-u, debelo plaćaš… vanjske suradnike! - napisala je prošle godine na društvenim mrežama dugogodišnja novinarka HRT-a Elizabeta Gojan, a mnogi su u njenim riječima prepoznali aludiranje na Doris Pinčić.

26. travanj 2024 12:27