StoryEditorOCM
ViralNIZ OPTUŽBI

Splitska glumica Marija Škaričić o zlostavljanju kolegica: Budala će uvijek ostati budala, bijednik će biti bijednik!

Piše Piše M.P.
27. siječnja 2021. - 19:47

Nakon što je srbijanska glumica Milena Radulović javno progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela od profesora i redatelja Miroslava Aleksića, glumice iz cijele regije počele su dijeliti svoja jeziva iskustva. Zagrebačka Akademija dramske umjetnosti među prvima je odmah reagirala i osnovala radnu skupinu te već danima prikupljaju prijave o slučajevima zlostavljanja, diskriminacije i uznemiravanja. Teške optužbe na račun sadašnjih i bivših profesora Akademije doslovno im ne prestaju stizati.

Splitska glumica i profesorica na zagrebačkoj ADU za emisiju IN magazin je rekla kako ne vjeruje da se zlostavljanje odvijalo pod izlikom da se nešto radi "zbog umjetnosti".

image
Marija Škaričić i Ivana Roščić
Foto: Goran Sebelic/CROPIX
Goran Sebelic/Cropix

- Naravno da ne vjerujem u te metode, nagledala sam ih se i naslušala otkad sam krenula u glumačke vode, nikad one nisu značile ništa osim nejasne potrebe da se nekog ponizi i da se iskaže ne moć nego nemoć. Mislim da je dobro što te stvari koje su nekad bile prihvatljive danas postaju neprihvatljive, najvažnije je da se o tome govori i da se ljudi javljaju. Budala će uvijek ostati budala, bijednik će biti bijednik, ali će biti možda pažljiviji. Opća klima danas govori nešto drugo nego što je govorila prije', kaže Marija.

- Što se tiče tih takozvanih pozicija moći, uvijek sam se pitala zašto se to tako zove jer mislim da netko tko je moćan ne može biti agresivan prema nekom na svijetu. Za mene je moć podrška, ljubav prihvaćanje, a ovo o čemu mi govorimo, to je duboka nemoć kompleksa i bijednog življenja, rekla je glumica.

26. travanj 2024 05:48