StoryEditorOCM

Slika pape Franje napravljena uz pomoć umjetne inteligencije postala je hit na društvenim mrežama

Piše PSD
26. ožujka 2023. - 18:25
Fotografija pape Franje napravljene uz pomoć umjetne inteligencije postala je hit na društvenim mrežama.Twitter

Slika stvorena na aplikaciji za generiranje slika umjetne inteligencije ‘midjourney‘ i objavljena na subredditu u petak, prije nego što je postala viralna na Twitteru, ostavila je mnoge u nedoumici: veliki broj osoba koje su je vidjeli pomislili su da je riječ o stvarnoj slici pape Franje.

Papa Franjo na slici nosi veliku jaknu te ogrlicu s privjeskom u obliku križa. Kako uskoro meteorolozi najavljuju početak lošeg vremena, pojedinci su pomislili da se papa nalazi negdje gdje je nevrijeme već počelo. 

Slike umjetne inteligencije eksponencijalno su se razvile u posljednjih nekoliko mjeseci, a čak je i Donald Trump počeo dijeliti realistične slike sebe koje su digitalno stvorene. To je bilo nakon što su slike Trumpovog ‘uhićenja‘ također postale viralne.

Unatoč tome što slika pape Franje nije stvarna, to nije spriječilo ljude da se zabavljaju i dijele vlastite memeove o poglavaru  Katoličke crkve.

Brzo je napisano na stotine komentara:

"Papa Franjo i njegova ogrlica s križom me podsjećaju na neku rap zvijezdu iz 1990.", bio je jedan od komentara.

"Papa izgleda kao da snima glazbeni spot u CGI ledenom dvorcu", bio je drugi komentar.

"Papa izgleda kao da je pastor crkve u koju bi išao Justin Bieber", napisao je Mason Mennenga, koji vodi podcast "A People‘s Theology".

 

 

20. travanj 2024 08:16