StoryEditorOCM
ViralJULIA ROBERTS

Slavna hollywoodska glumica objasnila je zašto više od 20 godina nije glumila u romantičnim komedijama: ‘Nema dobrih scenarija‘

Piše MOZAIK SD
24. travnja 2022. - 09:07

Julia Roberts (54) nekada je smatrana kraljicom romantičnih komedija, ali više od 20 godina nije bilo njezinih novih filmova toga žanra. Uz svog starog prijatelja Georgea Clooneyja, prvi put se vratila na veliko platno u romantičnoj komediji "Ulaznica za raj", koji je objavljen u listopadu. U intervjuu za New York Times, Oskarovka je govorila o romantičnim komedijama i svom privatnom životu.

Julia Roberts kritizira scenarije

Julia je 2000. upoznala snimatelja Daniela Modera na setu filma "Meksikanac". Njih dvoje vjenčali su se u srpnju 2002., a dvije godine kasnije postali su roditelji blizanaca - Hazel i Phinnaeusa. Godine 2007. rodio se njihov drugi sin Henry Daniel. Julia pokušava zaštititi privatnost svoje djece što je više moguće te se o njezinom privatnom životu rijetko pojavljuju informacije u medijima.

Julia je za New York Times rekla zašto tako dugo nije snimala romantične komedije.

"Smatram se kućanicom", njezino je jednostavno objašnjenje. Činjenica da se toliko dugo klonila teme plitke holivudske romanse čini se da i sama iznenađuje majku troje djece. "Ne može biti 20 godina, zar ne?", našalila se u intervjuu.

Ali onda je Roberts kritički dodala da je posljednjih godina nijedan scenarij za romantičnu komediju zapravo nije zainteresirao. "Evo u čemu je stvar: da sam mislila da je nešto dovoljno dobro, snimila bih to", rekla je Julia o nedostatku dobrih scenarija.

Odluka o prestanku snimanja romantičnih komedija stoga nije bila namjerna. Jednostavno nije našla ništa što ju je zanimalo. "Iznenadila sam se kako su brzo godine prolazile", uzdahnula je. "Da sam pročitala nešto za što sam mislila da je razina 'Notting Hilla'... ili razina lude zabave 'Vjenčanje mog najboljeg prijatelja' snimila bih", dodala je.

Obitelj na prvom mjestu

Zbog supruga i djece vjerojatno se odrekla mnogih unosnih ponuda objasnila je Julia.

"Ali imala sam i troje djece u posljednjih 18 godina", rekla je. "To podiže ljestvicu još više, jer se onda ne radi samo o 'Je li materijal dobar?'. To je ujedno i matematička jednadžba radnog rasporeda mog muža i dječjeg školskog rasporeda i ljetnih praznika. To nije samo 'Oh, mislim da želim to učiniti'", priznala je.

Posljednjih godina nije toliko radila jer je "vrlo ponosna" što je kod kuće i što odgaja svoju obitelj.

image

Sean Penn i Julia Roberts prošloga tjedna na premijeri "Gaslita" u Metropolitan Museum of Art u New Yorku

Angela Weiss/AFP

"Gaslit" Nova serija sa Seanom Pennom

Brak Julije Robert s Danielom Moderom od vjenčanja je bez skandala. U srpnju ove godine par će proslaviti 20. godišnjicu braka. Uskoro počinje nova serija s Julijom Roberts u glavnoj ulozi. U filmu "Gaslit", koji je upravo premijerno prikazan, vidjet ćemo je uz Seana Penna.

05. svibanj 2024 21:55