StoryEditorOCM
ViralKOJA JE BOLJA?

O srpskoj predstavnici na Eurosongu bruji cijela regija, jeste je čuli? Poslušajte je ovdje, otkrila je i porijeklo svog "čudnog imena"

Piše MOZAIK SD
7. ožujka 2022. - 19:24

Sve zanima tko je ta ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu.

Do samog polufinala malo ljudi je znalo za ovu ekscentričnu pjevačicu, a onda su svi preko noći počeli pjevušiti njezine stihove "umetnica mora biti zdrava". Beograđanka Ana Đurić (34), umjetničkog imena Konstrakta u subotu je pobijedila na natjecanju "Pjesme za Evroviziju" s pjesmom "In Corpore Sano" koja je oduševila publiku, piše Jutarnji list.

Jednom prilikom je rekla da njezin pseudonim označava 'racionalno i emotivno' u jednom.

Neki kažu da ih podsjeća na Lady Gagu.

Ana Đurić Konstrakta nastupila je već 2009. godine na Beoviziji s grupom Zemlja gruva s pjesmom Svejedno, a sada će  Srbiju u Torinu predstavljati pjesmom "In Corpore Sano".

Blic piše kako je Ana inače završila studij arhitekture, da je ponosna majka dvoje djece i u braku s arhitektom Milanom Đuriđem.

Pobjeda na Beoviziji ju je pomalo i zatekla. Iskreno je kazala da se za pobjedu i nije borila nego je jednostavno bio takav tijek događaja. Favoriti su bili neki drugi izvođači, ali je pobjedila i već se krenula pripremati za nastup u Torinu na kojem bi voljela pjevati na srpskom jeziku.

-Pjesma je slojevita i ima dosta poruka, ne volim izdvajati nijednu, ali svatko pronađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktualan, ne mislim ovaj pandemijski, nego općenito", komentirala je Konstrakta.

Kaže i kako je istinit stih iz njezine pjesme da nema zdravstvenu knjiživu. "To je živa istina. Nemam je, a nisam ni jedina", kaže ova jedinstvena glazbenica, objavio je bljesak.info.

Crna Gora u Torinu će se predstaviti s pjesmom naziva Breathe, koju će izvesti Vladana.

Hrvati su svoje povjerenje dali Miji Dimšić i pjesmi Guilty Pleasure, a Makedonci pjevačici Andrei i njenoj pjesmi Circles.

Slovenci su svog predstavnika izabrali na isti dan kad i Hrvatska, a pobjedu na njihovom izboru odnijela je grupa LPS i pjesma Disko.

Koja pjesma koja će se boriti za pobjedu na Eurosongu više sviđa- hrvatska, srpska, slovenska, crnogorska ili makedonska?

05. svibanj 2024 01:47