StoryEditorOCM
ViralDRUGAČIJI POGLED

Mislite li i vi da je Dean Kotiga ostao zakinut u ‘Potjeri‘? Mnogi gledatelji to misle. Evo kako urednik emisije tumači zašto mu nije priznat odgovor

Piše M.P.
17. prosinca 2021. - 14:02

Sinoćnje izdanje popularnog kviza 'Potjera' donijelo je novu zanimljivu borbu lovca Deana Kotige (33) i ekipe u sastavu Zorana, Nikoline i Enisa.

Naime, ekipa je imala 15 koraka prednosti prije završne potjere i to su uspjeli sačuvati, a u konačnici i osvojiti 94.500 kuna. Lovac je na kraju imao 14 točnih odgovora, a odgovor na jedno od posljednjih pitanja nije mu priznat kao točan, pišu 24sata.

Dean je dobio pitanje o imenu poznate serije Ingmara Bergmana "Scenes From A Marriage", koja je kod nas prevedena kao "Prizori iz bračnog života".

Njegov odgovor glasio je "Scene iz bračnog života", što mu nije priznato, iako je točan doslovni prijevod serije. Ekipi je to bilo dovoljno da se podsjeti pravog naslova, a to se pitanje pokazalo presudnim. 

Urednik ove popularne emisije, Igor Grković, objasnio je za Večernji zašto lovcu nisu priznali odgovor.

"U staroj Filmskoj enciklopediji, a i u novom Filmskom leksikonu, navedeno je da se radi o 'Prizorima iz bračnog života'. Kod nas je film igrao pod tim nazivom. Nikad se u Hrvatskoj nije prevodilo kao 'Scene iz bračnog života'" - pojasnio je.

05. svibanj 2024 01:21