StoryEditorOCM
ViralDI SU KANTE?

Loša organizacija: izložba pasa bila je spektakularna, a spektakularne su i količine izmeta koje su vlasnici ostavili

Piše M.Ilić
1. kolovoza 2022. - 12:53

Vrhunska međunarodna izložba pasa "Četiri ljetne noćne izložbe Split 2022" koja se od četvrtka do nedjelje održavala na stadionu u Parku mladeži, završila je. Kažu 1600 pasa svake večeri, a sudili su im vrhunski suci iz Hrvatske i svijeta. Vlasnici su stigli iz čak 42 države, u kamperima, kombijima, opremljeni vrhunski da bi njihovi četveronožni ljubimci zablistali u ringovima pod jakim reflektorima gdje stručnom oku ne smije promaknuti nijedna sitnica.

No, u mraku svašta promakne. Kakica pogotovo. Odvedeš svog šampiona proštetat na Tursku kulu, a njemu dođe sila ko svakom živom biću. Imaš kesicu kao odgovorni vlasnik, čak u više boja i različite debljine najlona. Onda skupiš kakicu i gle čuda, nema kante nigdje!! Ma, nema problema, mrak je, a ti odložiš usput kesicu u bojama, može i na trafostanicu i odeš prema svjetlu po još jednu medalju.

image
Privatni album

Razvikanu izložbu posjetilo je i dosta Splićana, među njima i Tamara Visković s obitelji.

Pod reflektorima sve je bilo divno:

- Vidili smo psića malešnih ko dječja cipelica, golemih ko magarad, hrtove koji izgledaju ko minijaturne srne, buldogiće koji nalikuju na prasiće, močo-pse, vukodlak-pse, ćelave pse, pudle frizirane u stilu marshmallow ražnjića, čitave pitome čopore ovčara sa svih kontinenata, a i kupili smo nekih điđibaja za kučka.

A danas smo se išle prošetat do Turske kule. Put između ASK-a i Turske kule, tih par sto metara, prekriven je govnima. Zidići uz trotoar puni su kesica s kakicama. Da se razumijemo, otkako su sa parkinga kod Turske kule uklonjeni kontejneri, čovjek uistinu nema gdje s tom nesretnom kesicom, jer prije autobusne stanice pored stadiona nema kante, ali pobogu, to je par stotina metara. Govno ima 10 deka.

image
Privatni album

Na stadionu na kojem borave, gdje se četverodnevna manifestacija održava, postoje kante. To su uzgajivači, zaljubljenici i profesionalci, vlasnici đukela od koje tisuće 2, 3 tisuće eura, ljudi koji u odjelima s kravatom na 32 stupnja u 2 sata ujutro trče ukrug s čupavim kerićima, plaćaju 50 eura za šljokičave ogrlice i imaju kombije zatamnjenih stakala u kojima se s jednog na drugi kraj Europe prevoze čaučaui i grifoni u kavezićima na kat...- napisala je Visković na svojoj Facebook stranici gdje je objavila fotografije snimljene unutar tridesetak metara između stadiona i šume, na ulici. Na nogostupu.

Opet smo pali na logistici. Organizator Klub sportskih pasa pazio je na svaki detalj unutar stadiona. No, nitko se nije sjetio pogledati kakvo je stanje na Turskoj kuli, jedinoj zelenoj, sjenovitoj oazi u blizini izložbe s oko 6700 pasa. Koja kanta sa strane ne bi bila viška, zasigurno. Na 6700 pasa njih bar desetak.

20. travanj 2024 07:19