StoryEditorOCM
ViralSJEĆATE SE?

Društvene mreže preplavile su nove Guccijeve sandale koje koštaju 490 dolara. I vi ste takve nosili kao mali, samo je na njima pisalo Jugoplastika

Piše D.B. /PSD
30. travnja 2022. - 19:55

Društvene mreže opet su preplavila nove Guccijeve sandale koje neodoljivo podsjećaju na Jugoplastikine plastične sandale "za na more." Kao i prije tri godine kad je Gucci predstavio sličan model, pun je Facebook srceparajućih objava u kojima se s nostalgijom mnogi prisjećaju čuvenih trika-traka. Istina, ima i onih kojima se probude traume iz djetinjstva pa se sjete koliko su ih žuljale, pa onda one bodljikave kopčice od koje bi i koža na nogama poruzinavala do kraja ljeta...

No, jedna se stvar mora priznati: izgledale su gotovo identično kao Guccijeve, a koštale neusporedivo manje. Toliko malo da ih je svatko sebi mogao priuštiti. A Guccijeve sada koštaju 490 dolara.

Splićanka Ksenija Cukrov Cigler na sve ovo može se samo slatko nasmijati. Ona svoje sandale za na more, kupljene u Jugoplastici, nosi već desetljećima.

- Još me služe, a moda se vraća. Tako to ide, Gucci prodaje ime pa makar i u vezi ovakvog proizvoda. U nas ga je prije svaka kuća imala. Učinile su im se valjda zanimljive i stavili su cijenu koja je u skladu s njihovim imenom - rezonira Ksenija.

Koliko se sjeća, ona je svoje sandale platila nekih dvadesetak kuna, ako bi ih preračunala u današnji novac. E, ali na njima ne piše Gucci.

image

Ime je sve

Guuci Screenshot
27. travanj 2024 10:52