StoryEditorOCM
TribinaBRAVO!

Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole protiv zloćudne bolesti: izradili edukativne letke i zaštitne maske s unikatnim motivima

Piše Zadarski.hr
28. listopada 2020. - 19:39

Djevojke koje čine dvije trećine populacije Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole svjesne su ozbiljnosti i učestalosti obolijevanja žena od raka dojke. Kako je listopad ujedno i Mjesec borbe protiv raka dojke učenici su se rado i aktivno uključili u humanitarnu akciju obilježavanja borbe protiv te zloćudne bolesti, stoji u priopćenju kojega je potpisala ravnateljica škole Zdenka Sršen Juričević.

Maturantice 4. d razreda izradile su poticajan, edukativan plakat, maturanti 4. a razreda u okviru rada vježbeničke tvrtke Vectus Imperia edukativne letke koji potiču na pregled, dok su članovi likovne radionice Pinel oslikali prepoznatljivo roza obojane zaštitne maske unikatnim motivima. 28. listopada 2020. u obje smjene, za vrijeme velikog odmora, u školi su se dijelili letci, prodavale maske i prikupljali dobrovoljni prilozi koji će biti donirani Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“.

Vjerujemo da će akcija provedena u našoj školi pomoći osvijestiti mlade o važnosti preventivnih pregleda te pružiti podršku ženama koje se bore protiv bolesti, kaže ravnateljica Zdenka Sršen Juričević.

17. lipanj 2024 02:28