StoryEditorOCM
TribinaFOTO: VODOVODNE CIJEVI NE PUCAJU SAMO U RIČINI

"Radili su sinoć do 11, a jutros je opet poplaviila ulica, voda mi ulazi u dvorište"! Javljaju se i nezadovoljni građani iz Jazina 2...

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2018. - 20:16
cijev1

Zadarski gradski vijećnik Kristijan Kotlar u nekoliko je navrata upozoravao na učestalo pucanje vodovodnih cijevi na području Mjesnog odbora Ričina, a izrazio je zabrinutost ne samo za gubitak vode, poplave i troškove, nego i za zdravlje građana budući su cijevi od azbesta. Gradonačelnik Branko Dukić mu je odgovorio da cijevi pucaju i da će pucati, te da Vodovod brzo reagira, otklanja kvrove i miijenja cijevi gdje god dolazi do rekonstrukcija ulica i prometnica.

Kao za inat, pucanje cijevi se opet dogodilo: drugi put u tri dana!

-Pomozite mi molim vas, pošaljite nekog da uslika ovo! Na ulici je poplava, voda mi ulazi u dvorište i kuću. Sinoć su popravljali cijevi do 11 uvečer, a evo sada je opet pukla i voda vrije, nazvala nas je stanarka Ulice Miroslava i Janka Perice u subotu popodne.

Ubrzo su nam od našeg čitatelj stigle i fotografije, ali i izjava gradskog vijećnika Kristijana Kotlara:

-Na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća ću, ako vlast i dalje bude ignorirala ovaj problem, predložiti da se u proračunu predvide troškovi za izgradnju „zečjih nasipa“, ironično kaže Kotlar.

Ali, nije Ričina jedini gradski kvart koji ima problem s pucanjem vodovodnih cijevi.

-Katastrofalno je stanje s vodom u kvartu Jazine 2! Naime, u pet dana je tri puta pucala cijev, bili su tu radnici Vodovoda, ali kada su otišli vode jedva da je bilo u prizemljima, a na prvim katovima je uopće nije bilo. Radi se o

Iz vodovoda se uopce na pozive ne javljaju radi se o ulicama Ugljanskoj ulici, Žmanskom i Premudskom prilazu i Kaljskoj ulici s ogromnim brojem građana. Nitko nas ne doživljava, a na računima postoji stavka održavanje sustava iako taj sustav očito ne radi, piše naš drugi čitatelj iz tog dijela grada.

08. srpanj 2024 09:37