StoryEditorOCM
TribinaFORUM ŽENA SDP-A

Prijevremenim puštanjem Daruvarca na slobodu ženama je još jednom pokazano u kakvom društvu žive, a Grad Zadar i Županija ne čine ono što bi mogli

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2022. - 10:42

Priopćenje Foruma žena SDP-a Zadar povodom skraćenja kazne Darku Kovačeviću Daruvarcu objavljujemo u cijelosti: 

Koliko još žena treba biti premlaćeno, silovano, ubijeno da se sustav p(re)okrene?

Niti jedna više gospodo suci, sutkinje i ministre pravosuđa. A bit će ih i već ih je.

Prijevremenim puštanjem nasilnika na slobodu ženama je još jednom pokazano u kakvom društvu žive i kakvim institucijama s pravom ne vjeruju. Društvu koje još uvijek ima razumijevanja prema nasilniku nad ženama i institucijama koje nasilje nad ženama relativiziraju.

Nasilje nad ženama je brutalno. I jadno. Brutalna je i činjenica kako je u slučajevima nasilja nad ženama praksa višeg suda gotovo uvijek umanjiti kaznu nižeg suda. I o tome treba govoriti.

Još jednom je ženama pokazano kako se Istanbulska konvencije ne provodi, a zločini iz mržnje adekvatno ne kažnjavaju. I kako za to nitko ne odgovara.

A Grad Zadar i Zadarska Županija u kojoj žive i žene ne čine ono što bi mogle kako bi osvijestile da je nasilje nad ženama neprihvatljivo i jadno. I kako trebamo biti potpisnici Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini i kako trebamo uvesti građanski odgoj u škole.

Mi nećemo odustati.

Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje!

Danijela Vukoša, predsjednica Foruma žena SDP Zadar

02. srpanj 2024 23:27