StoryEditorOCM
SportON JE ELITA

Znate li da je Gattuso dao najveći kompliment Modriću? Evo što je tada rekao novi trener Hajduka o hrvatskom kapetanu

Piše Sport SD
13. lipnja 2024. - 12:42

Jučer je kao bomba odijeknula vijest kako je Gennaro Gattuso novi trener Hajduka. Legenda talijanskog nogometa dogovorila je suradnju s Bijelima, koja će biti potvrđena sljedećeg tjedna na službenom predstavljanju. Gattuso bi se u Splitu trebao zadržati do ljeta 2026. godine.

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći Olympique s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise. Hajduk će biti deveti klub koji će voditi u trenerskoj karijeri, a SuperSport HNL sedma liga u kojoj će raditi.

image
Matthieu Mirville/Dppi Via Afp

Gattuso o Modriću

Među pamtljivim izjavama koje je davao kao igrač, a onda i kao trener, ističe se i ona kojom je izrazio divljenje Luki Modriću. O kapetanu hrvatske reprezentacije i ikoni Real Madrida govorio je biranim riječima 2018. godine u intervjuu za UEFA-u.

- Svi govore da bi voljeli igrati s Cristianom Ronaldom ili Lionelom Messijem. Ja bih volio da sam mogao igrati s Modrićem. On je nevjerojatan igrač i po tome kako vidi igru i po tome kako igra nogomet - izjavio je Gattuso u godini u kojoj je Modrić bio dobitnik Zlatne lopte i proglašen najboljim nogometašem svijeta.

image
Ante Cizmic/Cropix
15. lipanj 2024 12:54