StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR „22. LIVNO OPEN“

Zadranima devet odličja!

Piše Ivica Gjergja,
23. listopada 2017. - 22:45
Teuta Uskok u akciji 2

Članovi TK Zadar, njih 13, nastupili su na tradicionalnom međunarodnom natjecanju za mlađe kadete, kadete i juniore „22. Livno open“ u organizaciji TK „Magone“, a nastupilo je 320 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

TK Zadar je osvojio pokal za treće mjesto u ukupnom poretku, njihova juniorska ekipno pokal za drugo mjesto, dok su kadetkinje ekipno „uzele“ pokal za drugo mjesto i kadeti pokal za treće mjesto. Kada se ovome doda da su osvojene devet medalja, od čega šest zlatnih, jednu srebrnu i dvije bronce, onad je to više nego dobar uspjeh.

Pa krenimo redom juniorkama, njihovim učincima: Bruna Sladović i Tonia Pera u kategoriji 55 kg, u četvrtfinalu su u borbi za medalje izgubile. Pak Karla Klasić u kategoriji - 59 kg je u dvije odlične borbe i ostvarila pobjede, osvojivši prvo mjesto, zlatno odličje. Gloria Bojo u kategoriji +68 kg u finalnoj borbi pobijedila je njoj poznatu Helenu Drlje iz "Marjana" te osvojila zlatno odličje.

Kao što smo naveli juniorke su zajedno osvojile pokal za ekipno drugo mjesto. Kadeti – Frane Pavić u kategoriji - 49 kg imao je četiri pobjede, a u finalnoj se iskazao i dokazao da je najbolji. U finalu se borio protiv Lovre Uvodića iz splitskog "Marjana" i porazio ga te osvojio zlatno odličje, pored čega je proglašen najboljim kadetom na turniru i dobio za to pokal. Karlo Uskok u kategoriji - 37 kg je došao do polufinala i osvojio brončano odličje.

Kadeti su osvojili ukupno treće mjesto. Kod kadetkinja Paola Tomrecaj u kategoriji- 41 kg u tri odlične borbe i pobjede osvojila zlatno odličje, te pokal za najbolju kadetkinju turnira. Ani Marijašević u kategoriji - 37 kg osvojila je brončanu medalju.Nora Mijolović i Teuta Uskok nastupile su u istoj kategoriji - 55 kg. Obje su do kraja prošle dvije borbe uspješno pobjedom te su imale svoje "zadarsko" finale koje su odradile lagano i neriješeno, te su suci morali odlučivati, pa je Teuta Uskok osvojila zlatno odličje, a Nora Milolović srebrno. Megi Lerga u kategoriji - 59 kg uz dvije pobjede osvojila je zlatno odličje, dok je Stela Vozila u kategoriji- 51. kg izgubila u borbi za medalju. Kadetkinje su ekipno osvojile pehar za drugo mjesto.

Mlađi kadet Karlo Škara je nastupio u kategoriji - 33 kg, ali je izgubio u borbi za medalju.                    

05. srpanj 2024 13:24