StoryEditorOCM
SportFOTO: KOŠARKAŠI U KOLICIMA ZAVRŠILI SVOJU PRVU SEZONU

Zadrani žale za propuštenim, ali su zadovoljni petim mjestom

Piše Zadarski.hr
5. travnja 2017. - 13:15
20170326_155454

Odigrano je posljednje, šesto kolo Prve Hrvatske lige košarke u kolicima. Legendarna dvorana Jazine je ugostila pored naših Zadrana, ekipu iz Varaždina i Vodica.

Prvu utakmicu šestog kola su odigrali KKI Vodice protiv KKI Varaždina. Vodice su od početka kontrolirale utakmicu, te su na kraju pobijedili velikom razlikom 60:39. Ovom pobjedom ekipa KKI Vodice je osigurala drugo mjesto na tablici.

KKOI Zadar je prvu od svoje dvije najvažnije utakmice sezone odigrao protiv KKI Varaždina, izravnog konkurenta za treće mjesto na tablici. KKI Varaždin je utakmicu otvorio puno bolje od Zadrana. Rano su došli u prednost od desetak koševa razlike, što je dodatno izazvalo nervozu u zadarskim redovima. Pritisak ostvarivanja što boljeg rezultata i neiskustvo odigravanja važnih utakmica na kraju je rezultiralo porazom Zadrana 44:56.

Drugu utakmicu Zadrani su odigrali protiv ekipe KKI Vodice. Iskusni Vodičani koji su nakon pobjede nad KKI Varaždinom osigurali drugo mjesto u ligi, protiv Zadrana su to još dodatno učvrstili. Na kraju utakmice su Zadrani imali prilike otići u produžetke, ali je pokušaj za tri poena skliznuo s obruča i Zadrani su izgubili utakmicu rezultatom 36:39!

Ukupni dojam nakon završetka prve sezone KKOI Zadra u 1. Hrvatskoj ligi košarke u kolicima je vrlo pozitivan. KKOI Zadar na kraju je zauzeo 5. mjesto od sedam ekipa koje su nastupile u ligi. Ostaje žal za propuštenom prilikom boljeg plasmana, ali vjerujemo da ćemo u budućnosti ostvarivati puno bolje rezultate, pogotovo nakon iskustva koja smo stekli nastupajući u 1. Hrvatskoj ligi, zajednički je stav ekipe i vodstva KKOI Zadra koji zahvaljuju navijačima, svojim obiteljima, svima onim koji ih pomažu financijski jer su im neizmjerna podrška bez koje ne bi mogli uživati igrajući košarku.

Ovim putem Vas pozivamo da nas podržite na jubilarnom 10. Hrvatskom Kupu košarke u kolicima koji će se održati u Zadru, 08.-09.04.2017. u dvorani Jazine, a na kojem će nastupiti osam ekipa iz cijele Hrvatske i naravno naš KKOI Zadar, poručuju iz Kluba.


 

06. listopad 2024 16:08