StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL - 31. KOLO

Zadrani bolji od 'gospara' - Vlatko Blažević donio tri boda!

Piše Ivica GJERGJA
13. svibnja 2017. - 22:11
zadar_primorac8-270916

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sudac: Jurica Matoš (Solin).

ZADAR – GOŠK DUBROVNIK 2:1

Strijelci: 1:0 Brlić (60), 1:1 Veraja (78), 2:1 Blažević (84). 

Najbolji igrač: Renato Pantalon (Zadar).

ZADAR: Jurjević, Pranić, Šimurina, Gagula, Pantalon, Anić, Pedišić, Bubnjar, Josić  (od 80. Terkeš -), Brlić (od 56. Tokić), Smokrović (od 66. Blažević). Trener: Ivan Pudar.

GOŠK DUBROVNIK: Krstić, Ivanišević, Baran, Raguš, D. Torbarina, Lekaj, K. Torbarina, Horvat, Jurić, Nemec, Glavinić (od 56. Veraja -). Trener: Vilko Herceg.

 

Već na otvaranju domaćini su imali nekoliko lijepo povezanih akcija, no do desete minute propustili su tri prigode. Najprije Brlić u 7. a potom Anić u dva navrata nisu uspjeli realizirati dobre prilike.

Kako je vrijeme odmicalo gosti su dolazili do daha, povezali su redove a posebno se ističu Karlo Torbarina i Ante Ivanišević koji su latentna opasnost za domaću momčad. Domaćini uzvraćaju preko Gagula, a Bubnjar i Josić jednostavne prigode promašuju, pa prvi dio susreta završava bez zgoditaka.

U drugom poluvremenu opet su dominantni domaćini. Prvi napad za korak je zakasnio Pedišić, a onda u 59. minuti, domaćini su dugo pleli akciju da bi u 60. minuti poveli. Naime, Anić je pokrenuo akciju, loptom uposlio Blaževića, a ovaj Brlića koji uspjeva savladati vratara Krstića i to je 1:0. Domaćini nastavljaju napadački, ali u 78. minuti Veraja nakon gužve u kaznenom prostoru Zadra i dva odbijanca zabija za 1:1.

Kraj susreta "začinio" je Vlatko Blažević golom sa vrha kaznenog prostora, punom nogom je opalio po lopti, ne bi je "tri Krstića" obranila i Zadar je obradovao svoje navijače sa nova tri boda.

Trener Pudar je na kraju zbog dovikivanja igračima tijekom susreta izgubio "dobar glas", no za pobjedu, isplatilo se...

07. srpanj 2024 01:41