StoryEditorOCM
Sport"EURO MILANO 2023"

Zadarski studenti pobijedili na futsal turniru u Italiji, Renato Nović proglašen za MVP-ja

Piše I. G.
9. svibnja 2023. - 10:58

U Milanu se od 04. do 07.05. održao međunarodni studentski turnir pod nazivom "Euro Milano 2023" na kojem su nastupili ženska odbojkaška i muška futsal ekipa Sveučilišta u Zadru, a koji je okupio 1000 sportaša iz 17 svjetskih država.

Muška futsal ekipa osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji 22 ekipe.

Zanimljivo da su dečki cijeli turnir odigrali vrhunski te su ostvarili svih sedam pobjeda uz gol razliku 25:5. Pa krenimo redom, prvo su u grupi pobijedili ekipe University of Tripoli iz Libije 4:1, Universita Degli Studi di Milano iz Italije 4:0 te Delft University of Technology iz Nizozemske 4:1.

U osmini finala ostvarena je pobjeda protiv Sveučilišta u Puli 2:0, u četvrtfinalu protiv Bocconi Sport iz Italije 4:0, a u polufinalu protiv Universidad Politecnica de Madrid iz Španjolske 4:1. Finalna utakmica protiv ekipe University Misurata iz Libije koja u svojim redovima ima i igrače reprezentacije u futsalu bila je puna preokreta gdje je ekipa Sveučilišta u Zadru povela 1:0 golom Rikarda Malbašića, da bi ekipa University Misurata sa dva brza gola povela šest minuta prije kraja utakmice sa 2:1. Ubrzo nakon toga Dino Škibola majstorski ljevicom sa velike udaljenosti pogađa gol, a minutu prije kraja utakmice Renato Nović koji je proglašen za MVP turnira postiže pobjedonosni gol i slavlje je moglo započeti.

Treće mjesto osvojila je ekipa Universidad Politecnica de Madrid. Čestitke cijeloj futsal ekipi na ovom fenomenalnom uspjehu.

Ostvarenim rezultatima, igrom i ponašanjem ekipa futsala Sveučilišta u Zadru su u Milanu na vrhunski način promovirali i prezentirali kako se brane boje svog Sveučilišta, grada Zadra i države Hrvatske.

Sastav futsal ekipe:

Jakov Pinčić, Renato Nović, Dino Škibola, Rikardo Malbašić, Mate Šarin, Bruno Orlović, Ivo Kukin, Josip Crnjak, Niko Lučić i Josip Šimunović. Voditelji: Tonći Jerak i Dinko Jadrešić.

27. travanj 2024 01:12