StoryEditorOCM
SportBORBA ZA 2. LIGU

Zadar sutra na Stanovima dočekuje Karlovac. Blatnjak: „Igrati ćemo napadački, uz podršku navijača vjerujem da ćemo slaviti"

Piše i. Gjergja
10. lipnja 2023. - 14:14

Dugo je trajala neizvjesnost tko će u kvalifikacije za viši rang nakon što je završeno natjecanje u Trećoj ligi Jug.

Zagora je bila prvak, no kako nije imala uvjeta za nastavak igranja kvalifikacija, Zadar je kao drugoplasirani dobio priliku. U ”gradu košarke“ nakon dugo vremena i nogomet je dobio svoj dio zadovoljstva, i sada je na klubu, igračima, struci i upravi da sve odrade kako bi se vinuli u viši rang. Prvi susret kvalifikacija igra se u nedjelju kada na Stanove dolazi jedan od najboljih trećeligaških sastava, Karlovac 1919, kojeg vodi jedan od najboljih trenera Igor Pamić.

U njihovim redovima igra nekoliko prvoligaških igrača tako da će pored mladih i nadarenih na Stanovima biti opasan protivnik. No svatko je dominantan na svom bunjištu, pa tako će se i Zadar nešto pitati u ovome srazu. Veliki je ulog, a opreza nikad dosta.

Trener Dragan Blatnjak i njegov pomoćnik Vedran Ješe uvjereni su da su sve potrebno napravili, od dobrog skautinga protivnika, njegove igre - slabih i dobrih strana – te utvrdili da će ”zadarski stroj“ u boj ući dobro pripremljen. Sigurno da i dvanaesti igrač, vjerni navijači, neće faliti, i oni će dati svoj obol dobroj igri i dakako pobjedi. Evo što nam je nakon posljednje treninga pred susret kazao trener Blatnjak:

- U kvalifikacijama smo dobili najkvalitetniju momčad za protivnika Karlovac 1919. O njihovoj kvaliteti sve govori rezultat u ligi i njihov trener. Nama ostaje dati sve od sebe kako bi odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj moramo biti na razini susreta koje smo igrali na domaćim nastupima tijekom lige. Igrati ćemo svoj nogomet, nećemo se prilagođavati protivniku, uz neke korekcije u igri igrati ćemo napadački kako znamo i možemo. Vjerujem da će biti i dosta navijača koji će nam davati podršku tijekom igre, kazao je Blatnjak.

- Pobjedom koju očekujem dobili bi mir i samopouzdanje pred uzvrat za tjedan dana. Riješeni smo svi do jednog da damo svoj maksimum, odigrali smo dosta ovakvih utakmica, a uz podršku naših navijača vjerujem da ćemo slaviti, kazao je igrač Zadra, Ivan Ćurjurić.

Očekujući sastav /4-3-3/ Matasović – Jerbić, Pranjić, Mrkela, Vuko – Muić, Banović, Čurjurić – Viduka, Torbarina, Zakarić. Trener: Dragan Blatnjak.

Klupa: Subašić, Djevaljekaj, Rončević, Šoša, Baričević.

Susret Zadar – Karlovac 1919 igra se na Stanovima u nedjelju u 17,30 sati. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Đurak i Benković. Četvrti sudac: Sočo. Delegat: Sandra Modrić. Kontrolor: Ivica Modrić.

05. svibanj 2024 12:28