StoryEditorOCM
SportVEČERAS

Zadar razbio Cibonu! Zagrepčani ostali zaleđeni na minus 28, ovakvu obranu odavno nismo gledali na Višnjiku

Piše D. Žura
25. ožujka 2022. - 21:19

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 1200. Zadar – Cibona 80:52 (19:17 ,17:5 , 21:22 , 23:8)

Suci: Luka Kardum (Zagreb) , Josip Jurčević i Leo Roglić( Split).

ZADAR: Carter( 18) , Marčinković( 5 ) , Paponja , Brala(6 ), Vuković(14 ) , Junaković(3 ) , Buljan ,D. Drežnjak ( 12), Mavra( 16) , Thompson( 6).

CIBONA: Radovčić(7 ), Prkačin( 5) , Vildoza , Majcunić , Novačić( 5) , Gnjidić(11 ) , Branković(6 ) ,M. Drežnjak( 12) , Krajnović , Reuvers(6 ) , Popić , Nakić.

Zadar je pravom smislu riječi razbio Cibonu! Očito su gosti previše „slavili" nedavni tijesan poraz od Crvene zvezde, pa ih je zaskočio umor od kojeg se nisu uspjeli oporaviti do utakmice na Višnjiku. Istina, imali su na otvaranju utakmice vodstvo 17:12, ali su ih onda Zadrani „ugasili” obranom kakvu odavno nismo vidjeli. Osobito se to osjetilo u drugoj dionici, kada su Zagrepčani ostali na svega pet upisanih poena. Za tako razvikanu momčad, s jednako tako u nebesa dignutim trenerom Gašperom Okornom, riječ je doista mršavom učinku. Uspjeli su još gosti nakratko doći do zraka u trećoj četvrtini, međutim, na svaku njihovu tricu domaćini su naslonili svoju, pa su na taj način spriječili rezultatsko primicanje Cibone. Nastavio je Zadar u posve dobrom ritmu igrati obranu, međutim, divota je bila gledati kako su Justin Carter i Dominik Mavra krenuli „trpati” s vanjskog šuta , Amerikancu se ubrojilo tri trice u nizu, zadarskom kapetanu dvije. A Ciboni minus 30, na 1.52 do kraja utakmice!

Ali, uz spomenuti dvojac, nepravedno bi bilo ne istaknuti kako je Domagoj Vuković odigrao jako zrelo utakmicu, nosio se lakoćom protiv gostujućih centara. Isto vrijedi i za Darija Drežnjaka, dok je uz dobru obranu Pavle Marčinković imao odličan skok! U konačnici, Mavra je opet odradio devet preciznih dodavanja, dok se uz nerijetko isticanu obranu, valja podcrtati i momčadski duh, praktički nije bilo izgubljene lopte, svaku se pokušalo, ako ništa drugo uhvatiti. Ono čime je još Zadar zaskočio „ vukove” jeste odlična tranzicija, pa su na svoje mogli doći svi koji razmišljaju kako je obrana najbolji napad. Pokazalo se posve pravim receptom kojeg je odabrao trener Srđan Helbich! Zasjala je i iskra zadovoljstva kod novog sportskog direktora Zvonimira Ridla koji je utakmicu pratio u društvu direktora Željka Žilavca! I još jedan detalj, nakon 12 godina na klupi Zadra bio je klupski liječnik dr Mladen Srzentić, koji, baš kad je trebalo nije propustio uskočiti klubu kojeg nosi u srcu!

23. lipanj 2024 21:10