StoryEditorOCM
SportSEMAFOR

Zadar je furiozno ušao u utakmicu i do kraja se nije zaustavio! Pogledajte tijek utakmice od prve do zadnje minute

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2023. - 22:22

Zadar – Split 99:62

Zadar – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 9000. Treća utakmica finala doigravanja HT Premijer lige košarkaša: Zadar – Split 99:62 (27:17, 24:9, 18:10, 30:26). S ukupnih 3-0 u finalnoj seriji prvak Hrvatske postao je Zadar. Suci: Denis Hadžić (Pula), Alfred Jovović i Marko Mustapić (obojica Zagreb).

Zadar: Davis (8), Klarica (4), Sikirić (6), Žganec (7), Čampara, Matulina, Lakić (13), Mekić (9), Drežnjak (19), Božić (16), Ramljak (10), Šantelj (7).

Split: Sullivan (2), Gizdavčić (6), Kalajžić (7), Tišma (8), Runjić (6), Ukić (3), Vuko (11), Shorter (2), Jukić, Perkušić (3), Nelson (7), Mavra (7).

 

25:15 (9.)

Furiozan ulazak Zadra u utakmicu. Već u prvih osam minuta utrpali su domaći četiri trice, od čega Lakić dvije. Imali su i potpunu dominaciju u skoku, čvrstinu u obrani kojom su ‘ugušili‘ Mavru, raspoloženog Ramljaka. S druge strane nervozno je u utakmicu ušao Shorter, nije imao tko povući, a trener Subotić je rotirao tražeći rješenja, napadački raspoloženu petorku.

 

41:20 (15.)

Kako je utakmica krenula, tako se i nastavila, potpunom dominacijom domaćina. Zadar je izgledao kompaktno, šampionski, kao da je dobrim otvaranjem susreta skinuo i ono malo pritiska sa sebe. Split je izgledao nemoćno, kao da se nakon blijedog ulaska u susret i psihološki raspao pod imperativom pobjede, pa i vruće atmosfere. Serijom 10:0 otišao je Zadar na plus 21.

 

49:23 (19.)

Božić je nakon asistiranja i skakanja počeo i zabijati. Zadar jednostavno nije imao slabu točku. U Splitu koji je imao katastrofalan šut je samo Vuko pružao otpor. Pokušavao je Subotić i presingom, ali Splitu gotovo ništa nije polazilo za rukom. U prvom poluvremenu MVP prvog dijela lige Shorter nije ubacio ni poen, Mavra je pogodio tek jednom iz igre.

 

67:30 (29.)

Potpuni potop neprepoznatljivog Splita. Pokušavali su udvajanjima, iskakanjima, ali u prvih osam minuta treće četvrtine su zabili tek četiri poena. Pet i pol minuta Split nije zabio, a domaćin je opet napravio 11:0. Bilo je tu svega kod Splita, počelo se skoro izgubljenom loptom prilikom izvođenja sa strane, nastavilo promašenim otvorenim šutevima, zicerima, zadnjim poljem...

 

82:38 (34.)

Ostali su Amerikanci na Splitovoj klupi, dobili prigodu igrači koji imaju manju minutažu, pa tako i kod domaćina gdje je Božić mentorirao klincima. S dvije trice Runjića i Tišme Split je samo prekinuo post. Zadar je i dalje letio parketom, tko god je ušao dao je svoj obol. Drežnjakovom tricom otišao je Zadar na nemogućih plus 44! U Višnjiku se već debelo slavilo.

 

95:56 (38.)

Ključni igrač Zadrove titule Luka Božić je uz ovacije prepune dvorane išao na zasluženi odmor. Prvi put je u finalnoj seriji sjeo na klupu! Ali prije toga otišao je u zagrljaj trenera Danijela Jusupa. Emotivan je to bio trenutak u Višnjiku. Split se serijom 10:0 na krilima mlađih igrača malo vratio u život, ali odmah su na drugoj stvari odgovorili domaći klinci Sikirić, Klarica.

23. travanj 2024 22:11