StoryEditorOCM
SportTURNIR U SARAJEVU

Veterani Puntamike s dva tima uzeli zlato: MVP igrači su bili Juraj Segarić i Marin Pijaca, a Stipe Dunatov i Goran Vrbanc najbolji strijelci

Piše Ivica Gjergja
19. veljače 2023. - 12:22

Veliki uspjeh ostvarili su košarkaši veterana KK Puntamike koji su na turniru u Sarajevu osvojili dva trofeja. Bili su najbolji u kategoriji +35 i u kategoriji +45.

Prvi tim u kategoriji +35 je polufinalu pobijedo ekipu Podgorice 63:53, a u finalu Strožanac iz Splita 42:35. U ovoj kategoriji titulu najkorisnijeg (MVP) igrača ponio je Juraj Segarić, a u istoj kategoriji je Stipe Dunatov ponio titulu najboljeg strijelca turnira.

U kategoriji +45  Puntamičani su u polufinalu pobijedila Nikšić 49:34 a u reprizi finala turnira iz Beograda (prošle godine) pobijedili su Amforu 48:41. U ovoj kategoriji titulu najkorisnijeg igrača ponio je Marin Pijaca, a titulu najboljeg strijelca je osvojio Goran Vrbanc.

Zanimljivo je da su veterani Puntamike na turniru u Sarajevu obranili titulu od prošle godine, a to su i „podebljali“ s titulom u mlađoj kategoriji +35. Dečki su se vratili iz Sarajeva presretni i ponosni na svoje ostvarenje. Njihov trener Davor Mujagić je postao prvi trener na veteranskih turnirima koji je uzeo dvostruku titulu, te na ovaj način „Punta“ piše povijest veterana.

-Ponosan sam i sretan nakon osvajanja dvostruke krune i zahvala svim igračima koji su se borili, a neki su i igrali ozljeđeni. Moram istaći gostoprimstvo i ljubaznost domaćima. Ponašanje igrača i stručnog stožera je kao i uvijek do sada bilo na vrhunskom nivou. Mi smo već duže vremena lideri veteranske košarke u regiji,  ta naša lijepa priča s osvajanjem trofeja je puna pozitive i traje preko 20 godina, a najveća naša vrijednost je zajedništvo, kazao nam je trener Mujagić.

Nastupili su igrači +45: Marin Ivetić, Goran Vrbanc, Mario Dundović, Marino Mirčeta (cap.).

Igrači +35: Juraj Segarić, Miro Dundov, Marki Blaslov, Tomislav Luštica(cap.), Stipe Dunatov, Marin Pijaca. Trener: Davor Mujagić, pomoćni Dino Mičić.

03. svibanj 2024 15:30