StoryEditorOCM
SportU KENIJI

Veronika Šokota sudjeluje na Svjetskom prvenstvo za juniore i juniorke u bacanju koplja

Piše I.Gjergja
12. kolovoza 2021. - 17:19

U razdoblju od 17. do 22. kolovoza u Nairobiju u Keniji će se održati Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke. Na prvenstvu će nastupiti i Veronika Šokota iz Atletskog športskog kluba Zadar u disciplini bacanje koplja (600 g). Pored nje u Keniji će nastupiti još dvije atletičarke Klara Koščak u sedmoboju, Rahela Leščak na 400 m prepone te četvero atletičara Stjepan Jan Cik na 400 m prepone, Lukas Cik na 110 m prepone, Martin Mlinarić u skoku uvis i Dominik Škorjanc na 400 m prepone. Na put sa Veronikom će i njen trener dr.sc. Predrag Saratlija.

Inače, Veronika je druga atletičarka iz AŠK Zadar koja će nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Podsjetimo, prva je bila Lucija Zubčić koja je nastupila 2012. godine u Barceloni i to u skoku uvis s preskočenom visinom od 175 cm i osvojila je 25. mjesto.

-Nakon sadržajnih i napornih treninga i priprema koje su obavljene, uvjeren sam da će Veronika dostojno braniti boje Hrvatske na svjetskoj smotri ponajboljih atletičarki u konkurenciji juniorki. Dakako da Veroniki ispred kluba želimo da ostvari što bolje rezultate, rekao nam je Ivica Šola trener i predsjednik Ašk- a Zadar.

Upisi u tijeku

U tijeku su upisi u AŠK Zadar,evo program koji se nudi:

Atletska igraonica (uzrast od 4-5 godina), Mala škola atletike (uzrast od 6 do 10 godina), Škola atletike ( uzrast od 11- 15 godina i stariji), Grupa rekreativnog trčanja ( uzrast 15 – do 18. godina i stariji), Škola trčanja za odrasle.

Sve to se odvija pod stručnim vodstvom trenera, učenjem osnova atletike koja je kao bazični sport važan temelj i za sve druge sportove.

Informacije na kontakt broj – 091-787 – 072.

27. travanj 2024 13:27