StoryEditorOCM
SportODLIČNI REZULTATI

U Zagrebu održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici, Veronika Šokota je osvojila zlato i oborila rekord, a Anita Odžaković broncu!

Piše Ivica GJERGJA
6. rujna 2022. - 12:52

U Zagrebu je održano pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici za mlađe seniore i seniorke, a gdje su nastupile i dvije članice AŠK Zadar, Veronika Šokota u bacanju koplja i Anita Odžaković u bacanju koplja i kugle. Obje su ostvarile odlične rezultate i kući se vraćaju s tri medalje.

Tako je Šokota sjajnim hitcem u trećoj seriji osvojila prvo mjesto s rezultatom 58.30 metara, što je za 51 cm novi hrvatski juniorski rekord u bacanju koplja, kojeg je od 2013. držala Sara Kolak (57,79 m) a što je i novi Veronikin osobni rekord. Kolika je trenutačno Veronikina dominacija u ovoj disciplini potvrđuje podatak da je rezultat drugoplasirane Jane Stojić (Agram) bio 42,25 m. Šokota je od lipnja prošle godine i vlasnica rekorda za mlađe juniorke (57,02 m), nakon što je i u tom uzrastu bila bolja od Kolak koja za sada drži rekorde za mlađe seniorke i seniorke (68,43 m).

Anita Odžaković je u koplju bila treća s rezultatom 41.17 m. Broncu je osvojila i u bacanju kugle s osobnim rekordom (11.40 m). AŠK Zadar je tako PH završio na 14. mjestu u konkurenciji klubova osvajača medalja, a osvojivši 30 medalja zagrebački Agram je uvjerljivo najbolji klub natjecanja.Stavi sliku Šokote

27. travanj 2024 11:48