StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI TURNIR COCA COLA CUP

U Zadru finale 18.travnja! 

Piše Ivica Gjergja
1. travnja 2017. - 11:13
cola

Pod okriljem Sportskih igara mladih najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj i ove se godine održava, Coca-Cola Cup, osmišljen kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Isti već četvrtu godinu zaredom okuplja preko 30.000 igrača koji odmjeravaju snagu na nogometnim terenima u 65 i više radova diljem RH.

Kvalifikacijski turniri najvećeg održani su u Biogradu, Zadru i Pristegu u nekoliko izrasta. REZULTATI: Biograd: Pobjednici u 1999. godištu - ekipa "Primorac" u finalu je pobijedila "Tinj" rezultatom 5:3, 2002. godište: slavila je momčad "Biograda" trijumfom nad "Torcidom" 9:2. Na županijsko natjecanje uz finaliste plasirala se i ekipa "Turanj", kao nagrada za fair play igru za vrijeme turnira. Zadar: U finalu skupine 1999. i mlađi ekipa "Sinjoretovo" je odnijela pobjedu, dok je u finalu naraštaja 2002. slavila postava "Crni biseri".

Kao nagradu za fair play, uz finalne ekipe dalje u županijsko natjecanje ide i ekipa "Mladih nada". Pristeg: U skupini 2002. i mlađi slavila je ekipa "Zeleni val", koja je s rezultatom 5:3 svladala "Atletico Madrid", nakon penala. U starijoj konkurenciji gledali smo napeto finale u kojemu je ekipa "Domino" pobijedila ekipu "MNK Pristeg", 2:1. Odličan odaziv i navijačka atmosfera vladali su u svim gradovima:

-Mogu pohvaliti broj prijavljenih ekipa, kao i ponašanje djece na terenu i izvan njega. Izvrsno su prihvatili koncept natjecanja, uz druženje, zabavu, smijeh i fair play. Svi su pokazali iznimno poštovanje prema svojim sportskim suparnicima i sucima, a niti jedne problematične situacije na terenu nije bilo, kazao je Tomislav Kujundžić - Lujan, koordinator natjecanja. Baš svi natjecatelji na turniru dobili su zahvalnicu za sudjelovanje i Coca-Cola narukvice kao dar organizatora.

Finalno županijsko natjecanje održat će se u Zadru, 18. travnja.

21. lipanj 2024 07:49