StoryEditorOCM
SportSAMO AKTIVNO

Treneri Nikola Marketin, Roko Bukvić i članovi BK Ares – Diabolika organizirali radionicu boksa!

Piše Zadarski.hr
10. lipnja 2024. - 13:11

Boksački klub Ares - Diabolik pridružio se Danu otvorenih vrata Udruge mladih Ahimsa koji se, 7. lipnja, održao na odbojkaškom terenu Športskog centra Višnjik. Svake godine Udruga, kao zahvalu volonterima, korisnicima i svima koji su pridonijeli njihovom radu, organizira druženje uz kreativne i sportske aktivnosti, pjesmu i zabavu.

Treneri, Nikola Marketin i Roko Bukvić, te šezdesetak članova BK Ares – Diabolik pripremili su radionicu boksa u sklopu koje su svi prisutni imali priliku učiti osnovne boksačke vještine, ali i saznati važnost tjelesne aktivnosti u poboljšanju mentalnog zdravlja. Boks kao sport može pružiti brojne benefite za mentalno zdravlje, uključujući povećanje samopouzdanja, smanjenje stresa i razvoj discipline.

Članovi Udruge, volonteri, roditelji i djeca su se s oduševljenjem uključili u našu radionicu. Uvijek nam je zadovoljstvo pridružiti se ovakvim događanjima i veselimo se daljnjim suradnjama s Udrugom mladih Ahimsa. 

U subotu 8. lipnja s početkom u 21 sat održana je i boksačka noć u organizaciji Boksačkog kluba Vuk, Općine Otok u povodu najstarijeg u Hrvatskoj 33. Memorijalnog turnira posvećenog "Luki Ercegu i Ivanu Kamberu" i drugim braniteljima s područjima općine. Boxing night privukla je mnoštvo gledatelja. Boksački klub Ares-Diabolik pod vodstvom Nikole Marketina nastupio je s četvoricom boksača: Lukom Bukvićem, Ivanom Nekićem, Lučanom Dujićem i Mihaelom Baričevićem koji su odradili odlične mečeve.

U četvrtak, 6. lipnja, u Zagrebu započele su završne pripreme juniorske reprezentacije Hrvatske za Europsko juniorsko prvenstvo u Sarajevu (21. VI. – 3. VII. 2024.). Zajedničke pripreme trajale su do nedjelje, 9. lipnja 2024. godine, a treninzi su se odvijali u dvorani Pit Bulla Zagrebu u Voltinom (Ulica Matka Baštijana 61).

Uz izbornika Marina Morića pripreme u dvorani Pit Bulla u Voltinom vodili su treneri juniorske reprezentacije Vedran Bajlo i Igor Homa, uz trenera Pit Bulla Zagreb Antu Jozipovića i jednog slovenskog trenera.

16. lipanj 2024 15:39