StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

TK Zadru četiri brončane medalje!

Piše Ivica Gjergja
4. travnja 2017. - 11:56
t1

 

 

U Prološcu kod Imotskog održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou, a nastupilo je 111 natjecatelja iz 32 kluba u 8 muških i 8 ženskih kategorija. Prema viđenom prvenstvo je bilo na visokoj razini kvalitete, a Taekwondo klub Zadar su predstavljala tri seniora i dvije seniorke, koji su osvojili četiri brončana odličja.

Tako je Nikola Bojo u kategoriji - 87 kg osvojio treće mjesto. On je kao prvi nositelj u kategoriji u prvom kolu bio slobodan, a u polufinalu se susreo s Hrvojem Šepom iz „Jastreba“ s kojim je vodio izjednačenu borbu do kraja. Bojo je pojačao, da bi Šep počeo bježati po borilištu u nekoliko navrata za što nije sankcioniran negativnim bodovima i uz još neke nelogične odluke središnjeg suca borba je završila 7:8 za Šepa, a Nikola je ostao na trećem mjestu i bez finala.

U kategoriji - 80 kg nastupio je Franjo Gucić, koji je u četvrtfinalu pobijedio Maria Zekića iz „Rugvice“ , prošlogodišnjeg prvaka -87 kg. Franjo je tu borbu držao u rukama do kraja s pobjedom 5:0, sve bodove zabio je šakom i osigurao treće mjesto -brončano odličje. U polufinalu protiv Luke Bakovića iz splitskog „Galeba“ poveo je prvu rundu, ali je kasnije Baković stigao i do kraja borbe povećao i održao pobjedu. Franji se ništa ne može zamjeriti jer je nedavno slomio ruku pa je i čudo kako je nastupio, a i izvan treninga je jer je na odsluženju dragovoljnog vojnog roka.

Lucijan Jerak u kategoriji - 54 kg je nakon osvojene zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske U - 21 (mlađi seniori) sada osvojio i treće mjesto, a za veći plasman u polufinalu ga je zaustavio stari znanac i rival Jan Marijan Kovačević iz „Jastreba“. Do sada je Lucian uvijek bio bolji, a očito se Jan posebno pripremao za ovaj meč te je ipak uspio dobiti zadarskog borca ovaj put i osvojiti prvenstvo.

Kod seniorki nastupila je Gloria Bojo (još je juniorka) u kat - 73 kg i našla se u polufinalu protiv Sare Rajčević iz TK Fox-a Bjelovar protiv koje nije ništa mogla. Sara je jednostavno bila jača, a pobijedila je i u finalu olimpijku Franku Anić (iz Slovenije), a Gloria je osvojila treće mjesto.

U kategoriji - 57 kg nastupila je također još juniorka, Karla Klasić, koja je u borbi za medalju (četvrtfinale) imala šansu pobijediti, ali je bila nedorečena i izgubila je od Ivane Mihanović iz "Velike Gorice“ 4:0 i propustila svoju prvu seniorsku medalju.

Rezultatima postignutim na seniorskom prvenstvu Taekwondo klub Zadar se visokim učinkom plasirao među najbolje klubove države.

05. srpanj 2024 13:11